Eskişehir'den Kısa Kısa

"Engelleri Kaldır" projesi

ESKİŞEHİR - Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezi'nde eğitim alan engelli bireyler, Su Altı Dünyası, Sazova Parkı, Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi'ni gezdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Engelleri Kaldır" projesi kapsamında engelliler İletişim Merkezi'nce düzenlenen şehir turuna katıldıkları belirtildi.

Programa katılanların eğitmenlerinin gözetiminde Su Altı Dünyası, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi'ni gezdikleri bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezi'nin düzenlediği etkinliklerin devam edeceği kaydedildi.

- Tepebaşı Belediyesi Hopa'ya yardım tırı gönderdi

Tepebaşı belediyesi Artvin'de yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla, içinde yardım ve gıda malzemeleri olan bir tırı, Hopa'ya gönderdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaşanan sel felaketi ile ilgili son derece üzgün olduğunu belirterek "Hopa halkının yaşadığı sel felaketi dolayısıyla yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyorum. Selden etkilenen vatandaşlarımız zor durumda. Tepebaşı Belediyesi olarak Hopa halkının yanındayız ve yardım etmeye hazırız. Bu konuda, hazırladığımız yardım tırı Artvin'e doğru yola çıktı. Oradaki vatandaşlarımıza az da olsa yardım edebileceksek, ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

- "Hobi Bahçeleri" hasat verdi

Tepebaşı Belediyesi'nin vatandaşlara sunduğu "Hobi Bahçeleri" hasat vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, engelli ve emekli vatandaşlar için hazırlanan hobi bahçelerine ilginin giderek arttıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç toprakla uğraşmanın insana hayat verdiğini belirterek, "Toprağa dokunmak, bitkiye dokunmak, sebze meyveyle uğraşmak insana enerji verir. Özellikle engelli kardeşlerimiz için iyi bir rehabilitasyon olduğunu düşünüyoruz. Emekli ve engelli vatandaşlar için oluşturduğumuz 3 adet hobi bahçemiz var. 9 bin 66 metre karelik Batıkent Hobi Bahçesi, 6 bin 300 metre karelik Zincirlikuyu Selami Vardar Gönüllü Bahçeleri ve 18 bin 360 metre karelik Aşağısöğütönü Mustafa Mansız Gönüllü Bahçelerinden, 123 engelli, 148 emekli, 4 gazi, 1 gazi yakını ve 6 şehit yakını olmak üzere toplamda 282 vatandaşımız faydalanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Batıkent Hobi Bahçesi kullanıcısı İbrahim Say ise bahçesinde içtiği bir bardak çayı fabrikaya değişmeyeceğini kaydetti.

- Seyitgazi'de,  Kurtuluş ve Battalgazi'yi anma etkinlikleri

Seyitgazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yılı kutlaması ve  Seyyid Battal Gazi'yi anma etkinlikleri 1 Eylül günü gerçekleşecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, Seyitgazi Belediyesi tarafından 1 Eylül Seyitgazi'nin kurtuluşu ve Battalgazi'yi anma etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandığı belirtildi.

Etkinliklerin  gündüz  ayağı Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacağı ve program dahilinde yöresel ikramlar ve sergi açılışı olacağı bildirildi.

Seyyid Battal Gazi ve Şehitler için Mevlid'i Şerif okunacak etkinlikte, Seyyid Battal Gazi Lokması dağıtılacağı kaydedildi.

- Eskişehir Şehir Tiyatroları oyuncularına ödül verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2014-2015 tiyatro sezonunda sahnelediği oyunları ile 3 farklı kurum tarafından ödüle değer görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamada, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Mert Kırlak, Sanat Kurumu 2014-2015 Tiyatro ödülleri kapsamında "Gergedan" adlı oyundaki rolü ile En iyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görülürken, 15. Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında Özlem Baykara Danacı "Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü" adlı oyundaki rolü ile En iyi Kadın Oyuncu, Hakkı Kuş ise "Gergedan" adlı oyundaki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine değer görüldüğü bildirildi.

Ayrıca bu yıl altıncısı düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri değerlendirmesinde Mert Kırlak "Gergedan" adlı oyundaki rolü ile Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülüne aday gösterildiği kaydedildi.
Kaynak: AA