Olay,
İlkadım ilçesi
Unkapanı Mahallesi’nde yaklaşık 6 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,
Samsun Ondokuz Mayıs
Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan emekli aşçı olan Abdullah Çakır (64), kimliği belirsiz 2 kişi tarafından sokak ortasında darp edilerek ağır yaralandı.
112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Abdullah Çakır, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Çakır, tedavisi sürerken hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili Ş.D. (20) ve T.T. (20) gözaltına alındı. Ş.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, T.T. serbest bırakıldı. Her iki şahıs hakkında
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında
tutuklu sanık Ş.D. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz sanık T.T. duruşmaya katılmadı. Ş.D. verdiği ifadede, "2 adet bira içtim. Arkadaşımın evinden aldığım 3 adet sinir ilacını da içtim. Bu ilaçları içince kendimi kötü hissettim. Cadde üzerinde arkadaşım T.T. ile karşılaştım. Büfeden bir bira alarak T.T. ile birlikte içtik. Ben bu birayı içerken kendimi kaybetmişim. Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kavga olayını ve Abdullah Çakır’ın ölme olayını hatırlamıyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Pişmanım. Savunma ve söyleyeceklerim bundan ibaret" dedi.
Müdahil avukatı Ata Giritli, duruşma katılmayan tutuksuz sanık T.T.’nin de olaya karıştığı gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti T.T. hakkında da tutuklama talebiyle yakalama müzekkeresi çıkartılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.