Rize'de Sel Felaketi

Rize’de yaşanan sel felaketi nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 15 kişilik arama kurtarma ekibi, Artvin’in Hopa ilçesine gitti.

Felaket bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye giden Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, suların boşaltılmasında kullanılmak üzere pompa yüklü iki pikap, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere donanımlı çok maksatlı iki özel arama kurtarma aracı ve 1 karavanla bölgede kurtarma faaliyetlerine katılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, 1999 yılında Türkiye’yi sarsan Marmara depremi sonrasında Gölcük’te katıldığı sualtı arama ve kurtarma çalışmalarındaki başarısıyla adını duyurdu. Kurtarma ekibi daha sonra yurdun dört bir yanında meydana gelen tüm afetlerde gerçekleştirdiği arama kurtarma faaliyetleriyle diğer yerel yönetimlere benzer girişimlerde bulunmak için örnek oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 15 kişilik arama kurtarma ekibinin bugün AFAD koordinatörlerinin yönlendirmesi doğrultusunda arama kurtarma çalışmalarına başlaması bekleniyor.
Kaynak: İHA