Protez Bacakla Bungee Jumpıg Yaptı

Fethiye’ye tatile gelen protez bacaklı İngiliz turist, yaklaşık 50 metreden atlayış yaparak Bungee Jumping heyecanı yaşadı.

Protez Bacakla Bungee Jumpıg Yaptı
İngiltere’de 3 ay önce ülkesinde geçirdiği trafik kazasında sol bacağını dizinden kaybeden 46 yaşındaki David Sugden’e 2 hafta önce protez bacak takıldı. Ülkesindeki tedavi sürecini tamamlayan Sugden, arkadaşları ile Fethiye’ye tatile geldi. Adrenalin tutkunu İngiliz turist, Ovacık Mahallesi’ndeki Bungee Jumping istasyonunda atlayış gerçekleştirdi. Bungee Jumping sorumlusu Bülent Demirtan ile vinç yardımıyla platform üzerinde yaklaşık 50 metre yukarı çıkarılan Sungden’e aşağı sallanması için bağlanan halat bacağındaki protez nedeniyle beline bağlandı. İngiliz Sugden’in atlayışı aksiyon kamerası ile görüntülenirken, bu anı gören turistler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

David Sugden, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay önce motosikletiyle yaşadığı trafik kazasında sol bacağını kaybettiğini söyledi.

2 hafta önce protez bacak kullanmaya başladığını belirten Sugden, "Protezime kısa sürede alıştım. Yapısı itibariyle denize ve havuza girebiliyor, sportif aktiviteler yapabiliyorum" dedi.

Sugden, adrenalin tutkusu nedeniyle de Bungee Jumping yapmak istediğini ve bunu da protez bacağıyla başardığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA