Muratlı'da Yüzme Kursu

Muratlı Belediye tarafından ilçede yürütülen yüzme kurslarında 500 çocuğŸa yüzme öğŸretildi.

Belediye BaşŸkanı Nebi Tepe, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ilçedeki çocuklara yönelik çalışŸmalar ve sosyal projeler yürüttüklerini belirterek, zaman zaman belediye tarafından ücretsiz kurslar açılarak değŸişŸik branşŸlarda çocuklara eğŸitimler verildiğŸini söyledi.

Geçen yıl belediye olarak 300'e yakın çocuğŸu taşŸımalı sistem ile TekirdağŸ'a götürerek burada yüzme dersleri verdirdiklerini ifade eden Tepe, ''Geçen yıl çocuklarımızı ücretsiz olarak taşŸımalı sistemde otobüslerle TekirdağŸ'a götürerek burada biz yüzme kursu gerçekleşŸtirmişŸtik. Fakat bu yıl, bir firma ile anlaşŸarak ilçemize seyyar yüzme havuzu getirdik ve kendi ilçemizde ücretsiz yüzme kursu veriyoruz'' diye konuşŸtu.

Mithat PaşŸa İlk ve Orta Okulu'nun bahçesine kurdurttukları seyyar yüzme havuzunda uzman hocalar eşŸliğŸinde çocuklara yüzme öğŸrettiklerini kaydeden Tepe, özellikle yüzme sporunun çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişŸiminde çok önemli rol oynadığŸı için bu branşŸa ağŸırlık verdiklerini söyledi.

Tepe açıklamasında şŸunları söyledi:

"Yüzme sporu çocukların ve gençlerin gelişŸiminde çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, yüzme sporuna daha çok ağŸırlık veriyoruz. AnlaşŸmalı firma okulun bahçesine yüzme havuzu kurdu ve burada uzman hocalar eşŸliğŸinde çocuklarımıza yüzme öğŸretiyor. Denizi, gölü ve havuzu olmayan Muratlı'da 3 ay içerisinde 500 çocuğŸumuza yüzme öğŸrettik.''

Kaynak: AA