Toplu İş Sözleşmesi Sona Erdi

Hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre, 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5 olmak üzere yüzde 11.3 zam olacak. 2017 için ise ilk 6 ay için yüzde 3 ikinci 6 ay için de yüzde 4 zam yapılacak.

Toplu İş Sözleşmesi Sona Erdi
Toplu iş sözleşme sonuçları hakkında değerlendirmede bulunun Malatya Eğitim İş Sendika Başkanı Hüseyin Kara, "Toplu iş sözleşmesi Daha öncede söylediğimiz gibi maalesef dağ fare doğurdu" dedi.

Kara, Şube binasında yaptığı açıklamada, “Hükümetin bir seçim yatırımı olarak düşünüldüğünde bile kamu görevlilerine layık gördüğü zam, en fazla bu kadar olabilmiştir. Dağ fare doğurdu. Ülkemizin gittikçe derinleşen ekonomik ve siyasi bir krize sürüklendiği koşullarda söz konusu rakamların hiçbir kıymeti yoktur. Sadece son bir haftada ulusal paramızda yaşanan değer kaybı, altı ay sonra verilmeye başlanacak taksitli zamları daha şimdiden eritmiştir. Özelleştirmelerle, yandaş sermaye çevrelerine çekilen peşkeşlere Cumhuriyet ekonomisini tasfiye eden hükümetin artık memuruna, işçisine, köylüsüne, emeklisine, esnafına, sanayicisine verecek hiçbir şeyi kalmadığını görüyoruz.

Toplu sözleşme süreci kamu çalışanlarına anlamlı bir ekonomik kazanım sağlamadığı gibi altı oyulan Laiklik ilkesine de darbe indirilen bir süreç olmuştur. Hükümetin “ibadet tatili” çalışması bunun son örneğidir. “İbadet tatili” ile kişinin bireysel vicdan ve manevi dünyasında taşıdığı inancı kamu düzenlemesinin tam ortasına oturtulmuştur. Eğer bu düzenleme yapılırsa çok yakında kamuda kendi inancına göre kendi tatilini ilan edenleri kamu çalışanlarını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA