Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın ikinci gün uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası
Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayan pilotlar, Güney Pisti'nde hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle Kuzey Pisti'ne hareket etti.

Kuzey Pisti'nde hazırlıklarını yapan pilotlara, yarışmanın teknik sorumluları tarafından hava durumu ve uçacakları güzergahlar hakkında brifing verildi.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle pilotlar bir süre uçuş için bekledi. Koşulların düzelmemesi üzerine ikinci gün uçuşları da iptal edildi. Dün gerçekleştirilmesi gereken ilk gün uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı.

20 ülkeden yaklaşık 100 sporcunun katıldığı şampiyonada pilotlar, ilk uçuşlarını hava koşuları uygun olması durumunda yarın yapacak.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışların hava muhalefeti nedeniyle 2 gündür başlatılmadığını kaydetti.

Sporcuların gün boyu Kuzey Pisti'nde uçuş için beklediğini ifade eden Muratoğlu, "Aşırı rüzgar nedeniyle uçuşları yapmaktan bugün de vazgeçtik. Pilotlar dinlenmek için misafirhaneye geçiyor. Bir olumsuzluk yaşanmazsa uçuşları yarın yapacağız" dedi.

Kaynak: AA