Vali Şerif Yılmaz'dan Hacı Adaylarına Açıklaması İslam Kardeşliğini Doyasıya Yaşayın

Kütahya’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi yola çıktı.

Vali Şerif Yılmaz'dan Hacı Adaylarına Açıklaması İslam Kardeşliğini Doyasıya Yaşayın
Düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Galip Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, bu yıl Kütahya il genelinden bin 103 kişinin hac farizası için kutsal topraklara gireceğini kaydetti.

Kükrek, ilk kafilede 210 kişiyi kutsal topraklara uğurlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Yılmaz, "Cenabı Hak bu güzel anları tüm Müslümanlara yaşamayı nasip etsin. İslam’ın emirlerinden bir tanesi olan, hem maddi hem fiziki şartları taşıyan, insanların üzerine farz olan bir ibadetin gereğini yapmak için yola çıkıyorsunuz. Uzun ve meşakkatli bir yolculuk olacak. Ancak unutmayın ki, Allah sabredenlerle beraberdir, sabrı hiçbir zaman bırakmayın. Ayrıca tüm dünya Müslümanlarının bir araya geldiği belki de diğer dinlerde olmayan o bir arada bulunmanın mutluluğunu, hazzını tadacaksınız. Orada renge, cinse, ırka, kavme, boya posa, hiçbir şeye bakmadan, tek bir Allah’ın huzurunda olmanın, ona kul olmanın heyecanını yaşayacaksınız. Müslüman ülkelerin tüm vatandaşlarıyla yan yana, omuz omuza durup, namaz kılacak, tavaf edeceksiniz, Arafat’ta vakfeye duracaksınız. Bu güzelliği, İslam kardeşliğini, orada doyasıya yaşamanızı dilerim, ömrünüzün sonuna kadar da İslam’ın o ulvi yapısını o kutsal topraklarda aldığınız tatla yaşayacağınızı şimdiden söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

"ALIŞ-VERİŞE DEĞİL, İBADETE GİDİYORSUNUZ"

İslam dünyasının birlik ve beraberliği için dua edilmesini isteyen Vali Şerif Yılmaz, kutsal topraklarda hacı adaylarının ibadetlerini doyasıya yaşamaları gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "İslam’ın ilk doğuşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde o tüm yerleri, kutsal mekanları bir bir gördüğünüzde İslam’ın hangi gaye ve amaçla, niçin geldiğini çok rahat şekilde hissedeceksiniz. O beldede bulunan tüm kardeşlerinizle konuşmanızı, paylaşmanızı diliyorum. Ecdadımızın verdiği o güçle, kuvvetle o beldelere kadar gitmişiz. Medine’de Mescid-i Nebevi’ye gideceksiniz, Mekke-i Mükerreme’ye gittiğinizde ise Kabe-i Muazzama’da Osmanlı eserini göreceksiniz. Biz İslam’a hizmet etmek için varını yoğunu ortaya koyan ecdadın torunlarıyız. Sizler de inşallah o ecdadın torunları olarak bize yakışan şekilde diğer kardeşlerimize muamele edersiniz, sizlerden istirhamım budur. Hangi mekanda olursanız olun duanızı eksik etmeyin. Kutsal topraklara gittiğinizde ticareti bırakın alışverişe gitmiyorsunuz, ibadete gidiyorsunuz, ibadeti doya doya yaşayın. Günün 24 saatini ibadetle geçirin. Bugün İslam ümmetinin içine düştüğü sıkıntıların geçmesi için, ülkemize sokulan nifakların giderilmesi için dua edin. İslam ülkelerindeki kargaşanın gitmesi, birbirine karşı tutum ve davranışların düzelmesi, tüm Ümmet-i Muhammed’in birliği ve beraberliği için dua edin" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz konuşmasını Nabi’ye ait olduğu varsayılan "Şahidim Arz-ü Semadır’ şiirinin "Ey bad-ı saba uğrarsa yolun semt-i Haremeyne, Selamımı arz eyle Rasülus-Sekaleyne" mısralarıyla noktaladı.

Hacı adaylarının otobüslere binmelerinin ardından Vali Şerif Yılmaz da otobüsleri tek tek gezerek hacı adaylarına hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu. Yılmaz, "Bu kutsal yolculuktan sağlıklı bir şekilde dönmenizi ve yapacağınız Hac ibadetinin kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

İlk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Zafer Bölgesel Havalimanı’na uğurlandı.(EFE)
Kaynak: İHA