Kırkpınar BESYO'ya Rekor Başvuru

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, bu yıl rekor bir başvuru aldıklarını belirtti.

Kırkpınar BESYO'ya Rekor Başvuru
Toksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılı giriş sınavları için rekor sayılacak 3 bin 109 başvuru olduklarını aktardı.

Kırkpınar BESYO'nun Türkiye'deki üniversiteler içinde en çok tercih edilen okullardan biri olduğunu ifade eden Toksöz, konuşmasına şöyle devam etti:

''BESYO'nun bu yıl 2015 yılı giriş sınavları için 3bin 109 başvuru aldık. Bu başvurunun 161'i yabancı uyruklu öğrenciler içindi. Bunlara ait 31 kontenjan ayrıldı. Yani 22 katı fazla bir başvuru var. Bizim öğrencilerimiz için de 240 kontenjana 2 bin 448 başvuru var. Yani alınacak sayıdan 10 kat fazla. Bu bizim için bir rekordur. Geçen yılda 2 bin 319 başvuru yapılmıştı. Üniversitemize olan ilginin artarak devam edeceğe benziyor.''

Toksöz, sınavların şeffaf olmasına çok dikkat ettiklerini, kameralarla izledikleri sınav görüntülerinde, adayların haksızlık olduğunu düşündüğü yerlerle ilgili jürilere ihtiraz etmelerini istedi.

Kaynak: AA