DTSO Heyeti Silvan'da İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ve beraberindeki heyet çatışmaların yaşandığı Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu.

DTSO Heyeti Silvan'da İncelemelerde Bulundu
İlçeye giden heyet ilk olarak Silvan Belediyesi’ni ziyaret etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Nursel Aydoğan, Feleknas Uca, Hüda Kaya ve Sibel Yiğitalp tarafından karşılanan heyet yaşanan olaylar hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaretin ardından çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Mescit ve Tekel mahallelerinde incelemelerde bulunan heyet daha sonra Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile görüştü. İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerdeki esnaf ve vatandaşlarla görüştüklerini ve ilçede edindikleri izleniminler sonucu üzüntü duyduklarını belirtti.

Sayar, “Vatandaşlarla ve çocuklarla konuştuk, olaylardan dolayı yaşanan travmanın hala etkisindeler. Esnafla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda yaşanan maddi zararın da yüksek olduğunu gözlemledik. En kısa zamanda hasar tespit komisyonun toplanması ve en azından yaşanan ekonomik mağduriyetin giderilmesi için gereken çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Süreçle ilgili de açıklamalarda bulunan Sayar, her iki tarafın da barışa dair biran önce olumlu adımlar atması gerektiğinin mecburiyetini vurgulayarak, can kayıplarının artık tahammül edilemeyecek noktaya geldiğini belirtti.

Kaynak: İHA