Afyonkarahisar'da Teröre Lanet Mitingi

Afyonkarahisar’da 14 sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilen “Teröre Lanet” mitinginde yüzlerce insan terörü kınadı.

Afyonkarahisar'da Teröre Lanet Mitingi
Gedik Ahmet Paşa (İmaret Cami) önünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri üyeleri Bankalar Caddesinden ellerinde Türk bayrakları ile Anıtpark’a kadar sloganlar atarak yürüyerek son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto ettiler. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Kamu-Sen, Kamu Çalışanları Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Emekliler Derneği, Türk-İş, Türk Ocağı Birleşik Emekliler Derneği, Elektrikçiler Odası, Bakkallar Odası, Giyimciler Odası, Ülkücü İşciler Derneği, Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları’ndan oluşan grup üyeleri attıkları sloganlar ile terör olaylarını protesto ettiler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan İsmail Kumartaşlı, idamla cezalandırılması gerektiğini belirttiği terör suçlularının cezasını şehit annelerinin vermesini istedi. Terör örgütüne karşı operasyonlarını devam etmesini istediklerini kaydeden Başkan Kumartaşlı, “Başta İmralı’da yatan eli kanlı bebek katili terörist başı olmak üzere terör suçu işlemiş olan hainlerin hak ettikleri ceza olan idam cezasının getirilmesini hatta bu hainlerin cezasının Şehit Anaları tarafından verilmesini istedik.”

Gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 700 kişi katılırken, mitinge ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ta katıldı.

Gurup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA