TKDK'da 45 Yatırımcı Sözleşmeye Hak Kazandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğünün 13. Başvuru Çağrı ilanı sonucunda 45 adet yatırım projesi için sözleşme imzalama töreni düzenlendi.

TKDK'da 45 Yatırımcı Sözleşmeye Hak Kazandı
Erzurum Valiliği Meclis Salonu’ndaki imza töreni, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kaymakamlar, TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ve yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Erzurum valisi Dr. Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, tarım sektörünün öneminden bahsederek, “Tarım sektör üzerinde durulması gerekiyor. Tarım en stratejik sektör. Eğer tarımla ilgili değilseniz, eğer tarım sektöründe iseniz ve hakikaten buna emek veren insanınız varsa geleceğinizden emin olabilirsiniz. Ancak bu manada bir ekibiniz tecrübeniz ve emek veren bir insan unsurunuz yoksa geleceğinizden çok emin olamazsınız. Bu manada özele indiğimiz zaman tabiki Erzurum çok daha büyük önem arz ediyor. Daha doğrusu tarım Erzurum için önem arz ediyor. Hangi alanda bakarsanız bakın yalnızca aklımızda büyük baş hayvancılık var veya öyle ifade ediliyor.Bal ve bal üreten ülkeler birinci ve ikinci sıradalar, yine benzer şekilde sebze yetiştiriciliğinde hakikaten iddialı bir toplumumuz var” diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü 13. Çağrı dönemi açılış konuşmasında “13. Çağrı döneminde İl Koordinatörlüğümüze sunulan ve yatırım tutarı 29 milyon lira olan 45 proje tutarı paydaşımız bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi düğün öncesinde bir geline bir kızın çeyiz sandığı neyi ifade ediyorsa, bir il koordinatörlüğü içinde sözleşmeler aynı şeyi ifade etmektedir. Tabiri caizse Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak bu çeyiz sandığımızı sergilemek istiyoruz. Bu sergide 13. Başvuru çağrı döneminde desteklenen 5 farklı sektör de yer almaktadır. Sözleşmeler küçük ölçekli sözleşmeleri de kapsamaktadır. Bu üretimler ülke ekonomisinde, işçi istihdamında, sanayileşmede, göçün önlenmesinde ve uzun dönem yatırımlarda da önemli roller oynamaktadır” dedi.

İmza töreni sonunda tüm katılımcılar günün anısına hatıra fotoğraflı çektirdi.
Kaynak: İHA