Tekirdağ'da Terör Protestosu

Tekirdağ'da sivil toplum kuruluşları terör olaylarına tepki gösterdi.

Tekirdağ'da Terör Protestosu
Tuğlalı Park'ta toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla saygı duruşuna durdu ve İstiklal Marşı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Hüseyin Eren, son günlerde Türkiye'nin neredeyse her gün şehit haberleri ile sarsıldığını, şehit ailelerinin ocaklarına ateş düştüğünü söyledi.

Terör olaylarının Türkiye'nin iç barış ve toplumsal huzurunu hedef aldığını belirten Eren, ülkenin iç barış ve toplumsal huzuruna kast eden emperyalist güdümlü terör eylemlerinin giderek tırmanmasının endişe verici olduğunu, ülkenin iç çatışmaya doğru sürüklendiğini öne sürdü.

Türkiye'nin içine sokulmaya çalışıldığı, savaş, kargaşa ve terör ortamından, bölge ülkeleri ile teröre karşı ittifak kurarak her türlü müdahaleye karşı kararlı bir tutum sergileyerek çıkılabileceğini kaydeden Eren, "Ülkemizdeki terörün kışkırtılmasına yönelik karanlık senaryoların bedeli gençlerimize güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza ödetilmektedir. Bir insanlık suçu olan terörün her türlüsünü lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA