Mahmut Şahin'den Mahfi Eğilmez'e Tepki

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, artan et fiyatları için et üretimini kısıtlamayı öneren Tüketiciler Birliği’ne hakaret ettiğini ileri sürerek Mahfi Eğilmez’e tepki gösterdi.

Mahmut Şahin'den Mahfi Eğilmez'e Tepki
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yükselen et fiyatları hakkında yaptıkları açıklama için kendilerine hakaret eden Mahfi Eğilmez’e, düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi. Şahin, "Et, şüphesiz beslenme zincirindeki temel unsurlardan biridir. Özellikle çocukların gelişimi için çok önemlidir. Ancak yetişkinlerin et tüketimini azaltması, diyetisyenler tarafından da ısrarla tavsiye edilen bir durumdur. Et fiyatlarında ki son zamanlarda meydana gelen aşırı yükseliş bir arz ve talep enflasyonu olmayıp, piyasayı kontrol eden firmalar tarafından arzın bilerek kısılması ve kıtlık meydana getirilmesidir. Türkiye’deki hayvan sayısının talep için yeterli olduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sürekli dile getirilmesine rağmen piyasadaki darlığı suni sebeplere dayandırarak açıklamaya çalışan, kartel yapılarına inanıp onları savunan Mahfi Eğilmez, tüketicinin elindeki en büyük imkan olan tüketimden gelen gücünü kullanmasını çocukça bulduğunu ifade etmektedir" dedi.

Şahin, "Piyasayı döviz, borsa, faiz eksenindeki dalgalanmadan ibaret gören, sığ ekonomik görüşlerin dışına çıkmayan, reel ekonomiyi ve ekonominin gerçek oyuncularını küçümseyen Mahfi Eğilmez’in tüketicilere bir özür borcu olduğunu hatırlatmaktan fayda mülahaza ediyoruz. Çalıştığı bankanın grubuna ait televizyon kanalında aynı grubun et şirketlerini savunmanın başka bir yolunun bulabilirdi. Biz bu sahibinin sesini çok komik bulduk" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA