KAPTİD Başkanı Dinler Açıklaması

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, eylül ayında Kapadokya'yı pek çok turistin tercih ettiğini belirterek, "Bizim yerli misafirlerimize önerimiz; Kapadokya için planlamalarını çok önceden, hatta hemen yapmaları çünkü son dakika eylülde gelmek istedikleri takdirde yer bulamama sorunuyla karşı karşıya kalabilirler" dedi.

Dinler, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm meslek grupları olarak, hem turizm sezonunun bölünmemesi hem de öğrencilerin araya giren Kurban Bayramı tatili dolayısıyla sıkıntı yaşamaması için okulların açılışının 14 Eylül'den 28 Eylül'e alınması yönünde talepte bulunduklarını belirtti. Hükümetin okulların açılış tarihini 28 Eylül'e erteleme kararının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Dinler, bunun turizm sektörüne de katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Sonbahar ve ilkbahar aylarının Kapadokya'nın en çok turistin ağırlandığı sezon olduğunu kaydeden Dinler, havanın ılıman olması sayesinde misafirlerin rahatlıkla bölgedeki aktivitelere katılabileceklerini söyledi.

Eylül ayının Kapadokya için genellikle yoğun bir dönem olduğunu aktaran Dinler, "Bizim yerli misafirlerimize önerimiz; Kapadokya için planlamalarını çok önceden, hatta hemen yapmaları çünkü son dakika eylülde gelmek istedikleri takdirde yer bulamama sorunuyla karşı karşıya kalabilirler" dedi.

Bu dönemin balon uçuşları için de elverişli bir sezon olduğunu anlatan Dinler, "Eylül ayı bölgemizde balon uçuşlarındaki iptal sayısının en az olduğu aylardan bir tanesi. Onun için mutlaka gelip bunu önceden planlamaları, son dakikaya bırakmamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kapadokya'da 50 liradan bin avroya kadar her bütçeye uygun otellerin bulunduğunu belirten Dinler, tüm misafirleri bu fırsat ayında Kapadokya'ya davet etti.

Kaynak: AA