Esnaf 'Önce Vatan' Diyor

Dövizin çıkması piyasada tedirginliğe neden olsa da esnaf, öncelikli olarak terör olaylarının son bulmasını bekliyor.

Esnaf 'Önce Vatan' Diyor
Son yaşanan siyasi gelişmeler ve terör olaylarına bağlı olarak dövizin çıkması esnafı tedirgin ediyor. Fakat esnaf öncelikli olarak terör olaylarının son bulmasını bekliyor. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten esnafın öncelikli temennisi terör olaylarının son bulması.

“TERÖR OLAYLARININ SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Bir an önce terör olaylarının bitmesini umduklarını söyleyen Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, "Bu olayların son bulmasını istiyoruz. Bu olaylardan esnaf olarak değil öncelikle bir vatandaş olarak rahatsızlık duyuyoruz. Ülkemizdeki bu huzursuzluğun ve terör olaylarının son bulmasını istiyoruz. Bu olaylar yansıması sadece bizim pazarımızdaki esnaflar için değil dövizle iş yapan Türkiye’deki herkes için sıkıntı oluşturuyor. Böyle devam ederse de Türkiye’de ekonomik olarak zor günler yaşanabilir. Ekonomik açıdan sıkıntıya düşen bazı esnaf dükkan kapatabilir. Tabii ki inşallah böyle şeyler olmaz. Hem terör olayları hem de ekonomik iniş çıkışların olması bu ülkeye zor günler yaşatabilir. Temennimiz, bu olayların bir an önce son bulmasıdır" dedi.

"MADDİ BEKLENTİLERİMİZ SONRA GELİR"

Yabancılar Çarşısı’nda 16 yıldır esnaflık yapan Mustafa Şahin, "Dolardaki artış nedeniyle ithalatçı firmalardan bir ürünü aynı fiyata talep edemiyoruz. Sonuç olarak bu hem bize hem de vatandaşa yansıyor. Fiyatlar da oynamalar oluyor. Biz de bu durumu vatandaşa fazla yansıtmadan telafi etmeye çalışıyoruz. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Tek temennimiz Kurban Bayramı’na girmeden bu olayların son bulması. Öncelikli olarak terör olaylarının son bulmasını istiyoruz. Maddi beklentilerimiz de bundan sonra gelir. İnşallah millet olarak huzurlu ve güven ortamında bir bayram yaşarız" diye konuştu.

Kaynak: İHA