Ülker'den Sanata Destek

Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, "Ülker, sanata çocuklar üzerinden destek veriyor çünkü çocukların, ülkenin geleceği olduğuna inanıyoruz" dedi.

İstanbul Modern'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Erbengi, Ülker olarak sosyal sorumluluk işlerini, spor, sanat ve dengeli beslenme olmak üzere 3 ana alanda konumlandırdıklarını aktardı.

Erbengi, yaptıkları tüm işlerde çocuklara öncelik verdiklerini aktararak, "Ülker, sanata çocuklar üzerinden destek veriyor çünkü çocukların, ülkenin geleceği olduğuna inanıyoruz. Çocukların, tam donanımlı, zihni açık, daha yetkin bireyler olarak yetişebilmeleri için sanat ve spor gibi konularda ufuklarının açılmasına her zaman gerek olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de 6-16 yaş arası 16 milyon çocuk olduğunu kaydeden Erbengi, "Bu çocukların 2 milyonuna dokunmuş olmaktan biz mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahar Erbengi, modern, klasik sanat ve çocuklarla ilgili projeler yaptıklarını dile getirerek, İstanbul ve Anadolu'da birçok iş yaptıklarına dikkati çekti.

- "İstanbul Modern'i perşembe günleri 235 bin kişi ziyaret etti"

İstanbul Modern'de 1 Mayıs 2014'ten itibaren "Sizin Perşembeniz" gününe destek verdiklerine vurgu yapan Erbengi, sözlerine şöyle devam etti:

"Perşembe günü içeri giren bütün misafirler, İstanbul Modern'le yaptığımız işbirliği sonucu müzeyi ücretsiz ziyaret ediyor. Bunun önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar 68 perşembenin sponsoru, destekçisi olduk. Bu günlerde 235 bin kişi İstanbul Modern'e gelip, buradaki kalıcı ve geçici tüm sergileri görme imkanına sahip oldu. Bunun büyük bir rakam olduğunu ve önemli bir ulaşım olduğunu düşünüyoruz."

Erbengi, müzeyi günlük 2 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, perşembe günleri bu sayının 3 bin 500'e çıktığını aktardı.

Ülker'in İstanbul Modern'in dışında Baksı Müzesi'nde salı günleri gerçekleştirilen halk gününe sponsor olduklarını belirtti.

Erbengi, 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL'da Ülker Çocuk Sanat Atölyesi düzenleyeceklerini ifade etti.

ARTINTERNATIONAL'da gerçekleştirilecek etkinlikleri anlatan Ülker Kurumsal İletişim Sponsorluk İlişkileri Yöneticisi Selin Akkoç da Avcı Architects'in mekan tasarımı konusunda destek olduğunu söyledi.

Etkinlikte geniş kapsamlı bir içeriğik hazırladıklarını kaydeden Akkoç, "Çocukların sanatı, tarihsel bir düzlemde deneyimlemesi zordur aslında. Olabildiğince basitleştirmek için, antik çağlardan başlayıp, modern ve çağdaş sanata kadar, deneyim alanları yarattık onlara" diye konuştu.

- Qureshi: "Perşembe günleri 2 milyona yakın ziyaretçi geldi"

İstanbul Modern İş Geliştirme Direktörü Şebnem Qureshi de destekçilerin katkılarıyla müzenin kuruluşundan itibaren ziyaretçilerin perşembe günü ücretsiz gezebildiğini ifade etti.

Perşembe günleri ziyaret saatinin 20.00'ye kadar olduğunu aktaran Qureshi, "11 senede toplamda 5,5 milyona yakın ziyaretçimiz olduysa, bunun 2 milyona yakını, perşembe günleri gelen ziyaretçiler. Atölyelerde her perşembe günü mutlaka yetişkinlere yönelik bir sanat atölyesi yapıyoruz. Bu da bu desteğin içinde. Çok ilgi gören bu atölyeler, 20 kişiyle sınırlı. Öğrencilerle çalışabilsinler diye, atölyelere sanatçıları davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA