Mısır'da Yolcu Otobüsüne Silahlı Saldırı

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılarak durdurulduğu, yolculardan 4 Filistinlinin kaçırıldığı bildirildi.

Olay sırasında otobüste bulunan yolculardan ismini vermek istemeyen Filistinli bir genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Refah sınır kapısından Kahire Havalimanı'na gitmek üzere hareket eden otobüsün kapıya yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradığını belirtti.

Silahlı saldırı üzerine şoförün otobüsü durdurmak zorunda kaldığını aktaran Filistinli genç, silahlı kişilerin otobüse çıkarak yolculardan 4'ünü seçtiklerini ve valizlerini yanlarına almalarını söyleyerek silah zoruyla kaçırdıklarını söyledi.

Şoförün otobüsle tekrar Refah sınır kapısına dönerek olayı güvenlik güçlerine bildirdiğini ifade eden genç, Mısır ordusuna ait güçlerin olay yerine intikal ederek güvenlik önlemleri aldığını ve soruşturma başlattığını dile getirdi.

Mısır yönetimi Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah'ı zaman zaman kısa süreliğine ve bazen "tek taraflı" açıyor. Pazartesi günü de kapı 4 günlüğüne "çift taraflı" olarak geçişlere açılmıştı.

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'nin dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor.

Kaynak: AA