Mudanya'da 'Yöresel Ürünler Pazarı' Açıldı

Mudanya Meyve Üreticileri Birliğinin ev sahipliği yaptığı, 24 Ağustos'a kadar sürece "Yöresel Ürünler Pazarı", 40 ilden 40 firmanın ve Mudanya'dan 10 kadın işletmecinin katılımıyla Güzelyalı Kapalı Pazaryeri'nde başladı.

Mudanya'da 'Yöresel Ürünler Pazarı' Açıldı
Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSAL-DER) iş birliği ve Mudanya Belediyesinin destekleriyle organize edilen pazarın açılışına, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya Belediye Başkan Vekili Hayati Samast, AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Su, açılışta yaptığı konuşmada, "(Yöresel ürünlerin ulusalda yer alabilecek şekilde kendimize, ürünlerimize, toprağımıza ve insanımıza güvenerek biz de burada varız. Bursa'da ürettiğimiz ürünler Türkiye'de ve dünyada satılabilir, biz de diğer ürünlerle rekabet edebiliriz) diyebilen üreticilerle beraber olunca aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" diye konuştu.

KIRSAL-DER Başkanı Sedat Kolcuoğlu ise Türkiye'de yöresel ürünleri tanıtmak ve bu ürünlere olan talebi artırmak için yola çıktıklarını söyledi.

Bu organizasyonları 5 yıldır bazı illerde yaptıklarını belirten Kolcuoğlu, "Bu organizasyona ev sahipliği yapan il ve ilçelerde ciddi ve yoğun talepler gördük. Önümüzdeki yıllarda üyelerimizle ortak bir Yöresel Market Projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konsepti bir market ayarına taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar, kurdele kesiminin ardından açılan stantları gezdi. Milletvekili Su, tezgahın başına geçerek bir süre ipek dokudu.

Kaynak: AA