Turizm Acenteleri Temsilcileri Osmaneli'de

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB)’ne bağlı turizm ve hava yolları acenteleri temsilcilerinden oluşan 50 kişilik heyet, Bilecik’in Osmaneli ilçesini ziyaret etti.

Turizm Acenteleri Temsilcileri Osmaneli'de
Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile ortaklaşa hazırlanan turizm projeleri ve fizibilite çalışmaları, Osmaneli’nin mevcut turizm kaynaklarını ortaya çıkarıldı ve meyveleri toplanmaya başlanıldı. Osmaneli’yi turizm amaçlı ziyaret eden heyet üyeleri, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca tarafından karşıladılar. Başkan Şahin, Osmaneli’nin kültür ve turizm çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 1,5 yıllık belediye başkanlığı dönemi boyunca yaptığı hizmetleri ve ilçenin geleceği için planladıklarını anlattı. İlçenin yakın gelecekte bölgenin parlayan yıldızı olacağını söyleyen, turizmden spora, tarihten kültüre ilçenin gelişimini anlatan Şahin “Bizim belediyecilik hizmet anlayışımızda Osmaneli halkına beklentilerinin üzerinde hizmet vermek var. Ve bunu gerçekleştirmek için organizasyonlarımızı güçlendiriyor, toplam kalite yönetimi anlayışını Osmaneli Belediyesinde en iyi şekilde uyguluyor, herkesin katılımı ile tüm süreçlerde iyileştirmeler yaparak Osmaneli halkına en kaliteli hizmeti en düşük maliyetle vermeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Şahin, Osmaneli ilçesinden Türkiye’nin üçüncü büyük nehri olan Sakarya’nın geçtiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Göksu, Karasu ve Göynük suyunun Sakarya ile birleştiği Osmaneli, dağlar arasında kalmış verimli topraklara sahip güzel bir ilçedir. Sahip olduğu ormanları, yaylaları, dereleri, dağları, köyleri ve göletleri ayrı bir güzelliktedir. Bilecik ilinin en çok tarım yapılan alanlarına sahiptir. Karpuzu, ayvası ve sebzeleriyle meşhurdur. Osmaneli’de tropikal ürünler hariç her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilmektedir. Doğa güzelliklerimizi oluşturduğumuz ve 14 parkurla turizmin hizmetine sunduk. Her hafta sonları bu geziler yoğun, ilgi görüyor. 1308 Osmaneli Belediye Spor bünyesinde oluşturduğumuz Dağcılık Bölümü ve rehberlerimiz, doğa turizmini yönlendiriyor. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve turizm acenteleriyle doğa turizminde işbirliği yapıyoruz. Köylerimizde kamp alanları ve mesire yerleri oluşturduk. Köylülerimiz yöresel ürünlerini de gelen konuklara ikram ediyor ve pazarlıyor. Kısaca "Doğa Amaçlı Eğitim Projemiz" tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hedeflere uygun ilerliyor. İki yeni sosyal hizmet alanı yapıyoruz. Ekim sonu çok amaçlı salonlarımız halkımızın hizmetinde olacak. Her biri bin kişi kapasiteli tesislerimizi özellikle Sakarya nehri kıyısına inşa ediyoruz. Sakarya ile ilçemizi bütünleştiriyoruz. Yeni ve eski yazlık sinemamızı yeniden restore ederek hizmete açıyoruz. Rafting, bot, ATV, Halk Oyunları, Sinema, Spor ve birçok etkinlikle Osmaneli’de sosyal ve kültürel değişimi gerçekleştiriyoruz. Osmaneli’ de yaşam kalitesi arttıkça, Osmaneli’nin değeri de artacak. Bunun bilincinde olarak dikine hızlı hareket ediyoruz. Tarihi konaklarımızı öne çıkarıyoruz. Osmaneli’ de var olan 150 konak Belediyemiz tarafından koruma altına alındı. Bir yıl da belediyemize 20’ninn üzerinde konak aldık ve restorasyonlarına başladık. Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesini de Kültür Merkezi olarak restore ediyoruz. “Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli" hedefini gerçekleştirmek için her değerimizi fazlasıyla kullanıyoruz.”

Daha sonra gelen heyete bir konuşmada da Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı yaptı. “Tarihi ile Kültürü ile Doğası ile kendini öne çıkarta Osmaneli ilçemize hoş geldiniz” diyen Kaymakam Çakıcı “Tarihi evleri, konakları ve Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi ile yakın zamanda birçok fabrikanın faaliyete geçeceği Organize Sanayisi ile gelişmekte ve büyümekte olan bir Osmaneli olacak yakında. Osmaneli’nin tarihini, kültürünü ve doğasını merak edenleri ilçemize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA