Birlik Başkanı Yiğit'ten Et İthalatı Değerlendirmesi

Yozgat Et Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Yiğit, et ithalatına izin verilmesini değerlendirdi.

Birlik Başkanı Yiğit'ten Et İthalatı Değerlendirmesi
Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce üreticilerin et fiyatlarının yükselmesini beklediğini ve bu nedenle hayvanlarını elinde tuttuğunu söyledi.

Etteki fiyat artışının herkesi rahatsız ettiğini belirten Yiğit, "Karkas ette yaşanan fiyat artışı canlı hayvan fiyatını arttırmış ve bundan üretici dahi rahatsız olmuştur. Kesim fiyatlarının anormal bir şekilde 27-28 liraya çıkması perakende fiyatlarımızın aşırı şekilde artmasına sebep olmuştur. Sayın Başbakanımızın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulunca kararlar alınmıştır. Dileğimiz bu kararlar uyarınca Et ve Süt Kurumunun üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde bir miktar et ithalatı yapması ve fiyatların normal düzey olan kilogramda 23-24 lira civarında seyretmesini sağlamasıdır" diye konuştu.

Et ithalatına izin verilmesine değinen Yiğit, "Fiyatlar düşüyor' diye dün olmadığı söylenen besili hayvanların birden bire piyasaya çıkarılması kilogramda 23-24 lira civarında olması gereken karkas et fiyatını daha aşağıya düşürebilir. Sıkıntılı durumlarda üreticiye kol kanat geren Et ve Süt Kurumumuz karkas et fiyatlarında değişiklik yapmayarak kesime devam etmektedir. Bizlere düşen görev panik havasına kapılmadan işimize devam etmektir. Et ve Süt Kurumu, üreticiyi mağdur etmeyecek ama fiyat dengesini sağlayacak eti belli bir miktarda ithal edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA