Anadolu Ateşi Antalya'da Gösteri Yaptı

Anadolu AteşŸi Dans TopluluğŸu, Gloria Aspendos Arena'da gösteri sundu.

Genel Sanat YönetmenliğŸini Mustafa ErdoğŸan'ın üstlendiğŸi Anadolu AteşŸi Dans TopluluğŸu, Antalya'da gösteri sundu. Gösteri öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Mustafa ErdoğŸan, Anadolu AteşŸi'nin 15'inci yılını doldurduğŸunu söyledi.

İlk etkinliğŸi Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda, ikinci etkinliğŸi Bodrum Kalesi'nde yaptıklarını belirten ErdoğŸan, şŸöyle konuşŸtu:

"şžimdi de Antalya'da kendi tiyatromuz Aspendos'ta 15. yılımızı kutluyoruz. Seyirciyle tarihimizin bir kesitini paylaşŸtık. 15 dakikalık verdiğŸimiz ilk filmde başŸladığŸımız günden şŸimdiye kadar neler yaptığŸımızı anlattık. Bu geçen zamanda 97 ülke 45 milyon seyirci ve yüzlerce şŸehirde gösteri yaptık. Yine geçen zamanda yine içinde bulunduğŸumuz tiyatroyu yaptık."

ErdoğŸan, arada geçen zamanda "Troya Efsanesi" isimli eseri ve "Kıvılcım" adlı çocuk oyununu yaptıklarını ve Gaziantep, Ankara ve İstanbul'da okullaşŸtıklarını dile getirerek, "Her zaman bu seyirciye layık olmaya çalışŸıyoruz" diye konuşŸtu.

Gloria Aspendos Arena'da düzenlenen gösteride, Anadolu'nun 7 bölgesinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşŸan koreografileriyle Anadolu kültürü bir başŸka açıdan yansıtıldı.

LJok sayıda sanatseverin izlediğŸi gösteride, topluluğŸun 1,5 saat süren performansı, seyirciler tarafından alkışŸlandı.

Kaynak: AA