Altınoluk Göleti Onarıma Alındı

Yıldızeli ilçesinde bulunan Altınoluk Göleti'nin heyelan ve su taşkınlarına karşı onarıma alındığı bildirildi.

Altınoluk Göleti Onarıma Alındı
Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım programı kapsamında, Altınoluk, Çırçır, Aslandoğmuş, Karkın ve Gökkaya köylerinin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Altınoluk Göleti, bölgede meydana gelebilecek heyelan ile su taşkınlarına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla onarıma alındı.

Altınoluk Göleti'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keksin, 1980-1984 yıllarında yapılan göletin 13 bin 500 dekar arazinin sulama suyu ihtiyacını karşıladığını belirtti. Göletin depolama hacminin 12 milyon metreküp olduğunu ifade eden Keskin, göletin fazla gelen sularının deşarj olan bölümünde taşkın ve heyelanlara karşı önlem almak amacıyla çalışma yürütüldüğünü aktardı.

Göletin bulunduğu bölgede zaman zaman heyelan olduğuna dikkati çeken Keskin, 2015 yılı Mart ayında görülen ani feyezan ve su taşkınlarıyla göletin zarar gören kısımlarında onarım çalışması yapıldığını kaydetti.

Onarım için yaklaşık 450 bin lira harcama yapılacağını aktaran Keskin, "Yapılan bu önemli çalışmayla göletimiz artık zarar görmeyecek, can ve mal güvenli sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA