AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik Tekirdağ'da

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Marmara depreminden sonra 3 tane olan arama kurtarma birimlerini daha da güçlü olmak ve Dünya’ya yardıma koşabilmek için 20’ye çıkardıklarını söyledi.

AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik Tekirdağ'da
AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik ve AFAD-SEN Genel Başkan Yardımcısı Murat Aldağ, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol’u makamında ziyaret etti. Sendika çalışmaları hakkında bilgi veren AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD çalışanlarıyla bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulunan AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, "27 Şubat 2014 tarihinden sonra AFAD çalışanları yerel yönetimlerde iken 6525 sayılı torba yasası değişikliği ile yapılan düzenleme ile AFAD çalışanları Afet ve Acil İl Yönetimi Başkanlığı bünyesinde taşra teşkilatına dönüştü. Bu dönüşüm esnasında AFAD çalışanları olarak yerel yönetimden çıktıktan sonra Bayındır İnşaat Köy Hizmetleri hizmet kurumuna dahil olduk. Bu hizmet kurumuna dahil olmamız nedeni ile AFAD adına bir sendikal yapısı yoktu. Bizler de AFAD çalışanları olarak kendi sorun ve sıkıntılarımızı çözebilmek için bir sendika yapılanmasına gittik. Yaklaşık 1 yıldır da bu sendikal faaliyetlerimiz devam etmektedir. Dün Marmara depreminin 16’ncı yıl dönümüydü. Cenab-ı Allah bu tür afetlerle bizleri sınamasın ama AFAD teşkilatını da zayıf bırakmasın" dedi.

AFAD teşkilatının 1999 yılı Marmara depremine kıyasla çok daha ileri seviyede olduğunu söyleyen Çelik, "AFAD’ın şu şekilde bir sloganı var: ’Nerede Hayat Orada AFAD.’ Bu çerçevede daha önceden 3 tane arama kurtarma birliği varken yaşanan deprem felaketinden sonra arama kurtarma sayısını çoğaltılmak kaydıyla 11 tane birliğe çıkartıldı. Bunun da yetersiz olduğu kanaatine varıldı. Daha da güçlü olmak için Avrupa’ya ve Dünya’ya yardıma koşabilmek için 6525 torba yasası ile beraber 20’ye kadar çıkartıldı. İnşallah daha hızlı bir şekilde ülkenin yardımına koşabilecek bir şekilde daha ileri seviyeye gelecektir" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA