Yenişehir'de 'Eğitim' Toplantısı

Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, "Lise döneminden başlayarak, yüksekokula ve üniversiteye kadarki süreçte gençlere bir yol haritası belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Yenişehir'de 'Eğitim' Toplantısı
İlçede, Ayaz başkanlığında düzenlenen toplantıya, Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Serhat Ayas, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Emin Karakaş, Dr. Nuray Koç, Dr. Ahmet Serdar, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin İnci, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kamalı, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Azaklı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülfidan Azaklı ve İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Şahin katıldı.

Toplantıda, ilçede yürütülen eğitim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ayaz, şunları kaydetti:

"Lise döneminden başlayarak, yüksekokula ve üniversiteye kadarki süreçte gençlere bir yol haritası belirlemeye çalışıyoruz. Yol haritası, ilköğretim döneminin sonundan başlayarak yüksekokula kadarki süreçte sınavsız geçişi kapsıyor. Üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler ise Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmak kaydıyla yüksekokullardan üniversiteye geçebilecek. Aslında bu öğretim süreci, gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan ve gençleri daha erken yaşlardan başlayarak düşündükleri mesleğe hazırlamaktan başka bir uygulama değil. Bu uygulamanın amacı ise mesleki öğretim sürecinin her aşaması diğerinin devamı niteliğinde olması ve sonunda başarılı meslek elemanlarının yetiştirilerek topluma kazandırılmasıdır. Bu anlamda yüksekokulumuz ile çalışarak gençlerimizi her konuda yetiştirmek istiyoruz."

Kaynak: AA