Manisa'da Osmanlı Düğünü

Manisa’da bir çiftlikte Osmanlı geleneklerine uygun gerçekleştirilen sünnet düğününde çocuklar ve anneler geleneksel kıyafetler giyinirken, Şehzadeler Mehteri’nin konseri geceye renk kattı.

Manisa'da Osmanlı Düğünü
Manisa’nın tanınmış çiftçilerinden Nihat - Nebahat Karaca çifti, torunları Egehan ve Efecan için Karaca Çiftliği’nde sünnet düğünü yaptı. Manisa Akhisar yolu üzerindeki Veziroğlu mevkiindeki çiftlikte yapılan düğüne çok sayıda davetli katıldı.

Osmanlı geleneklerine bağlı kalınarak gerçekleştirilen düğünde Sinem - Muhsin Ay çifti ile İsmail - Gülbin Boztaş çifti geleneksel kıyafetlerle davetlileri karşıladılar. Egehan ve Efecan da şehzade ve efe kıyafetleriyle erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı.

Düğünde Şehzadeler Mehteri de muhteşem bir konser verdi. Gecede davetlilere yemek ve çeşitli geleneksel ikramlar yapılırken, Osmanlı Şerbeti de geleneksel geceye tat kattı. Dağıtılan Osmanlı Macunu’na yoğun ilgi gösteren çocuklar ise palyaço gösterisiyle eğlendiler.

Gündüz saat 15.00’da Manisa turuyla başlayan sünnet düğünü sabah saat 04.00’a kadar devam etti. Düğünün sonunda Nihat - Nebahat Karaca çifti, kızları, damatları ve torunlarıyla birlikte günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle geceyi noktaladılar.
Kaynak: İHA