Terör Olaylarına Tepki

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili Yılmaz Karaca, karanlık ellerin bir kez daha Türkiye üzerinde oyun oynadığını belirterek, "Bu oyunlar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır" ifadesini kullandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyetinden (İGC) yapılan yazılı açıklamaya göre, TGF yönetimi İGC ev sahipliğinde İzmir'de toplandı.

Karaca başkanlığında toplanan yönetim kurulu, ülkede son dönemde yaşanan terör olaylarını ve mesleki konuları ele aldı.

TGF Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, yüzlerce yıldır devam eden Türk-Kürt kardeşliği üzerine oynanan oyunlara en sert tepkiyi halkın vereceğini belirtti.

Karaca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Karanlık eller bir kez daha ülkemiz üzerinde oyun oynamaktadır. Bu oyunlar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Hükümetin bu aşamada bir an önce kurulması terörle en etkili şekilde mücadele edilmesi, akan kanın durması en büyük dileğimizdir. Bu konuda sorumluluk sahibi olan tüm kesimleri göreve çağırıyoruz. Türkiye bu kaos ortamından bir an önce çıkmalı ve istikrarı yeniden oluşturmalıdır."

Yaşanan olayları takip eden gazetecilere yönelik şiddet ve tehditlere de tepki gösteren Karaca, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevini yaparken uğradıkları saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yetkililerden gazetecilere şiddet uygulayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılmasını talep etti.

Karaca, Basın Kartları Komisyonunun en son Aralık 2014'de toplandığını, 17-18 Ağustos'ta yapılması planlanan toplantının ise "yoğun başvuru" gerekçesiyle ertelendiğini, bunun bir hak gasbı olduğunu öne sürdü.

Kaynak: AA