Şehit Haşim Dirik'in Kayınpederinin Evinde Yas Var

Bingöl Karlıova’daki terör saldırısı sonrası şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik’in Sakarya’daki kayınpederinin evine ateş düştü. Acı haberi alan şehidin eşi ve yakınları gece saatlerinde Manisa’ya gidecek.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yol keserek kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensuplarına müdahalede bulunan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik’in Sakarya’daki kayınpederinin evine ateş düştü. Haşim Dirik’in şehit edildiği haberi askeri yetkililerce verilirken, şehidin eşi Bilgen Köse Dirik ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Adapazarı Camili Mahallesinde bulunan kayınpederi Nurettin Köse’nin evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberin verilmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci kayınpederinin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. ki çocuğu olduğu öğrenilen şehit Dirik’in kulak rahatsızlığı nedeniyle GATA’da ameliyat olacak eşi Bilgen Köse Dirik için yakın zamanda Sakarya’ya geleceği belirtildi. Şehit Dirik’in cenazesinin yarın Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde defnedileceği, eşi ve yakınlarının ise gece saatlerinde Manisa’ya gideceği öğrenildi.

Öte yandan şehidin eşi Bilgen Köse Dirik, facebook hesabına yüklediği şehit eşinin fotoğrafının altına “şimdi gittin mi sen” yazdı.
Kaynak: İHA