Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şayet ülkenin istikrarlı bir şekilde, 13 yıllık kazanımlarını heba etmeden, bu kazanımların üzerine yeni kazanımlar ilave edecek bir koalisyon bir ihtimali olursa bundan mutlu oluruz" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, AK Parti'nin her zaman seçime hazır olduğunu, kurulduğu günden bu yana bir seçimin bittiğinin ertesi günü, bir sonraki seçimin hazırlıklarına başladığını söyledi.

Parti olarak 8 Haziran sabahından itibaren bütün il ve ilçe teşkilatlarıyla esnafı ziyaret ettiklerini, milletvekillerinin de bulundukları bölgede son 1 aydır haftanın 4 günü köy köy, ilçe ilçe dolaştığını vurgulayan Müezzinoğlu, AK Parti'nin her zaman seçim olacakmış gibi bir alışkanlığının, kültürünün bulunduğunu kaydetti.

Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimin sonuçlarının belli olduğu 7 Haziran akşamı yaptığı balkon konuşmasında vatandaşın verdiği mesajın gayet iyi algılandığını söylediğini hatırlatarak, "Ama o akşam birileri yüzde 60'lık bloktan bahsetti. AK Parti'ye hesap sormaktan, Türkiye'de herşeyin değişeceğinden bahsetti. Restorasyonlardan bahsettiler. Birlikte çok şey yapacaklarından bahsettiler. Birileri de tarih verdi; 'şu tarihte seçim' dedi. Dolayısıyla bu diyenler şimdi darmadağınık. Bu dağınıklıktan ülkeye ve millete bedel ödetmeden çıkacak bir süreci yönetmeye çalışıyor AK Parti" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 17 Ağustos Pazartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini anımsatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Şayet ülkenin istikrarlı bir şekilde, 13 yıllık kazanımlarını heba etmeden, bu kazanımların üzerine yeni kazanımlar ilave edecek bir koalisyon bir ihtimali olursa bundan mutlu oluruz. Ama birileri eski Türkiye'yi ararsa, kavga isterse, 'eskiden hesap soracağım' derse ki 13 yıllık sürede biz 9 defa değil 10'ncu defa da milletimize hesap verdik; dolayısıyla AK Parti millete hesap vermekten çekinen bir parti değil. Her zaman milletimize hesap veren ve yine yeni bir hesaba da hazır olan bir siyasi parti. Ama henüz 1 yılı yeni tamamlamış, cumhurun yüzde 52'sinden destek almış Cumhurbaşkanımıza yön çizmeye, onunla ilgili hükümler vermeye kalkan, oturduğu yerden yüzde 15'lik 16'lık oy oranıyla, 'o öyle yapsın, bu böyle yapsın' diye talimat veren bir anlayışla koalisyon olmaz. Millete de hizmet olmaz."

- "Bu millete hiç kimsenin bedel ödetmeye hakkı yok"

Müezzinoğlu, AK Parti olarak 78 milyon ülke insanının yarınlarının bugünden daha iyi olmasını, 13 yıldır hukuk devleti, demokrasi, ekonomik ve sağlık alanındaki değişimle dünyanın bile hayretle izlediği bir başarıyı yakalayan Türkiye'nin 2023 hedefine daha güçlü bir şekilde ulaşmasını arzuladıklarını kaydetti.

"Bunu arzu eden, buna katkı sunmak isteyen kim varsa onlarla bir arada yolculuk yaparız" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Tabii ki Türkiye'yi bir tünele sokmak isteyen, Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha kötü olmasını arzu edenler son 2-3 yıldır daha önce olduğu gibi değişik tuzakları deniyorlar. Gezi tuzağıyla, 17-25 Aralık tuzaklarıyla karşılaştık. O tuzağı kuranların bugünlerde dünyanın nerelerinde fellik fellik kaçtığını milletimiz görüyor. Birilerini 7 Haziran'da popüler yapanların ve 'onlar olursa bu ülkede barış olur' diyenlerin, onu büyütenlerin bugün Türkiye'de barışı nasıl dinamitlediklerini de gördük. Bu millete hiç kimsenin bedel ödetmeye hakkı yok. AK Parti de bu millete bedel ödeten anlayışların içinde olmaz. Dolayısıyla, milletin huzuruna, güvenine ve milletin yarınlarına güvenle bakmasına vesile olacak bir ortam olursa biz buna hazırız. Var mı, yok mu? Onu önümüzdeki hafta göreceğiz. Zaten önümüzde 1 haftalık bir süre kaldı. Haftaya pazar günü itibarıyla bu 45 günlük süre dolacak. Bu 45 günlük süre zarfında merkeze milleti, milli iradeyi alan, ülkenin yarınlarının huzur ve güven içinde bakan bir Türkiye isteyen bir paydaş bulursak koalisyon olur. Bulamazsak millete bir daha gideriz."

Müezzinoğlu, AK Parti'deki "3 dönem kuralı"nı parti dinamiklerinin gelişmesi ve kurumsallaşması adına savunan bir kişi olduğunu vurgulayarak, erken seçim durumunda bu kuralın kendisine uygulanmasından rahatsızlık duymayacağını, bunu partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun (MKYK) vereceğini belirtti.

- "Kudret elimizi sabit tutmak, hainlere cesaret verdi"

Bir gazetecinin, "Art arda terör saldırıları haberleri gelmeye başladı. Şehit haberleri de alıyoruz maalesef. Bununla alakalı süreç nasıl aşılabilir?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, hükümet olarak son 3 yıldır çözüm süreci, milli birlik ve beraberlik süreci adı altında devletin şefkat, merhamet elini daha güçlü tuttuklarını anlattı.

Müezzinoğlu, bu süreci "ülkede huzur olsun, analar ağlamasın. Bu ülke geleceğe umutla ve güvenle baksın" anlayışıyla yürüttüklerini vurgulayarak, "Burada Kürt kardeşlerimizin de geçmişten gelen sıkıntıları varsa 'o sıkıntıları da çözelim' diyerek güçlü bir iradeyi koyduk. Kudret elimizi de sabit tuttuk. Ama gördük ki kudret elimizi sabit tutmak, hainlere cesaret verdi" ifadesini kullandı.

- "Onlara nefes aldırmayacağız"

Polis memurlarının, emniyet güçlerinin evinde, yatağında kalleşçe katletmekle IŞİD'in yaptıklarının arasında bir fark olmadığına işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi IŞİD'e karşı Türkiye'nin terörist örgüte müdahale etmesini isteyenler, PKK'ya gelince 'aynı anda tetikten el çekilsin' diyor. Peki IŞİD'cinin yaptığından bugün senin Bingöl'de yaptığının ne farkı var. Ambulansları kaçırmanın, yakmanın IŞİD'cilerin yaptığından ne farkı var. Sizin bu DEAŞ gibi IŞİD gibi terör örgütlerinden farkınızın olmadığını bu millet zaten 30 yıldır biliyor. Dolayısıyla onlar devletin kudret elini bundan sonra enselerinde hissedeceklerdir. Onlara nefes aldırmayacağız. Bu ülkenin, 78 milyon ülke insanının kardeşliğini, huzurunu, güvenini mutlaka sağlayacağız. Vatandaşlarımız Bursa'nın sokaklarında nasıl huzur içinde yürüyorlarsa, geziyorlarsa, geleceğe ait umutlarını yeşertiyorlarsa bu ay-yıldızlı bayrağın altında geleceğe umut ve güvenle bakıyorlarsa Hakkari'deki vatandaşımızın da ay-yıldızlı bayrağın altında geleceğe umut ve güvenle bakacakları günü sağlayıncaya kadar devam edecektir."

Bu arada Bakan Müezzinoğlu, program öncesi, bir süre önce başarılı bir by-pass ameliyatı geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Kaynak: AA