MÜSİAD Başkanı Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, yeterince derdin olduğunu ve iş aleminin şevkinin kırılmaması gerektiğini bildirdi.

Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, artan terör ve siyasi belirsizlik sürerken, iş dünyasına yönelik haksız önyargılardan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Zayıf da olsa bir koalisyon ihtimali ya da yeni bir seçim konusundaki belirsizlik devam ederken, tesadüf olmadığına inandıkları gelişmeleri endişeyle izlediklerini vurgulayan Olpak, bu ortamda aniden ve her koldan başlatılan terör saldırıları ve maksatlı yayınlarla iş dünyasının hedefe alınarak yıpratılma çabalarının belirsizliği körüklediğine inandıklarını ve bunu manidar bulduklarını ifade etti.

Olpak, yeterince derdin olduğunu ve iş aleminin şevkinin kırılmaması gerektiğini bildirdi.

Yapılanların zararını milletçe ödemeye zorlatıldıklarının da altını çizen Olpak, Türkiye'nin kalkınmasının dürüst girişimcilerin yatırımlarıyla sağlanacağına vurgu yaptı.

Bunu sağlayacak işletmelerin büyümesi, kar elde etmesi ve ortaklarının da bu kardan kanuni hakları çerçevesinde tasarrufta bulunmalarının iş hayatının temeli olduğuna dikkati çeken Olpak, şunları kaydetti:

"Kazancın kaynağı temiz olduğu sürece, nereye tasarruf edildiği, kazanç sahibinin takdiridir. Bunun, itham edilerek sorgulanması, iş hayatını tedirgin eder, şevkini kırar. Bu taciz, siyaset üzerinden yapılırsa, iş adamının siyasete yaklaşımını ve siyasetle ilişkisini de zedeler. Sonunda, iş hayatından kopuk bir siyasi ortam ve anlayışı da beraberinde getirir. Bu bağlamda, siyasetçi kimliğinden önce, yıllardır saygın bir iş adamı ve saygın bir üyemiz olarak, bu ülkeye katma değer sağlayan önemli işletmelerin sahibi olan Sayın Nihat Zeybekci hakkında, bir gayrimenkul satın almasına bağlı yapılan spekülatif haberlerin de, iyi niyetten uzak olduğu aşikardır. Basınımızın, bu konularda daha hassas davranmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA