MGC Başkanı Aydoğan'dan Barış Çağrısı

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, "Bu acımasız şiddet ve savaş bir an önce durdurulmalı, Çözüm süreci tüm Türkiye'yi kapsayacak bir şeklide yeniden oluşturulmalıdır" dedi.

MGC Başkanı Aydoğan'dan Barış Çağrısı
Aydoğan, son günlerde yaşanan olaylar ve çözüm süreci ile ilgili bir rapor hazırladığını belirtti.

Yaşanan şiddet ve savaş ortamının bu şekilde devam etmesi durumunda ilerde büyük sıkıntıların beraberinde gelmesine neden olacağını ve karanlık örgütlerin bu ülkeye yeniden etkin olmasını beraberinde getireceğini kaydetti.

Barış için çözüm taleplerinde bu önerilerin mutlaka göz önünde bulundurulmasında yarar gördüklerini dile getiren Aydoğan, raporda şu ifadelere yer verdi:

"Bu acımasız şiddet ve savaş bir an önce durdurulmalıdır. Çözüm süreci tüm Türkiye'yi kapsayacak bir şeklide oluşturulmalıdır. Aracı heyetlerin tek partiden olması kamu oyu içinde barışın olumlu imajını bir partiye propaganda yapılmasına imkan oluşturmaktadır. Bu girişimler, objektif barışa da gölge düşürmektedir. Arabulucu ve barış heyeti iktidar partisi HDP ve Kürt halkı tarafından barış ve demokrasi mücadelesinde samimi olarak tanınan şahsiyetlere yer verilmelidir."

Aydoğan, böyle bir barış girişiminin hayata geçirilmesi durumunda bir barış savunucusu olarak bu sürece her nevi desteği vermeye hazır olduğunu dile getirerek, bu raporu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la da paylaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA