Endonezya'da 'Bağımsızlık Günü' Kutlamaları

Endonezya'nın bağımsızlığının ilan edilmesinin 70. yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Başkent Cakarta'da düzenlenen kutlamalarda, Endonezya Ordusu halkla bir araya geldi. Endonezyalı askerler, başkent Cakarta'da bulunan Ciliwung Irmağı'nda orduya ait askeri botlarla geçit töreni düzenledi. Irmak kenarında toplanan binlerce kişi, askerlerin geçişini izleyerek birlik mesajı verdi.

Etkinliğe katılan Korgeneral Agus Sutoma, yaptığı açıklamada, katılımın yüksek olmasının çok güzel olduğunu söylerken, "Ülkemizin bağımsızlığının 70. yıl dönümü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik. Bugün halkımızla bir kez daha birlik ve beraberlik mesajı vermiş olduk. Böyle önemli bir günde katılımın yüksek olması mutluluk verici" diye konuştu.

Her yıl 17 Ağustos'ta kutlanan "Bağımsızlık Günü" için ülke genelinde hazırlıklar devam ederken, her yer Endonezya bayrakları ile süslenmeye başladı. Resmi kutlamalar, 17 Ağustos'ta siyasilerin katılımıyla Cakarta'nın sembol meydanı olan Monas'ta gerçekleşecek.

1942 ila 1945 yılları arasında Japonya tarafından işgal edilen Endonezya, Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğramasından sonra Japon birlikleri İngiliz birliklerinin gözetiminde Endonezya'da yönetim ve idareyi 1945 yılının sonuna dek sürdürdü. Endonezya Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'nda yenilgisini takiben 17 Ağustos 1945 tarihinde bağımsızlığını ilan etti.

Kaynak: AA