Elmalı'daki Sağanak

Elmalı ilçesi Yuva Mahallesi'nde selin verdiği zararların giderilmesi için 250 bin lira ödenek gönderildi.

Yuva Mahallesi'nde 1 Ağustos'ta yaşanan sağanak ve sel sonrası başlatılan hasar tespitinin ardından, vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapıldı.

Sel baskınının yaşandığı bölgede altyapı hasarlarının onarılması, selden evleri zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan 250 bin lira ödenek çıkarıldı.

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yuva Mahallesi'nde meydana gelen afetle ilgili, zarar gören 28 konut ve kamu tesisleri için 250 bin lira ödenek çıkarıldığını bildirdi.

Mahallede daha çok, altyapıya yönelik hasar olduğunu ifade eden Timur, kaymakamlık bünyesinde oluşturulacak komisyonun yapacağı çalışmalar neticesinde yardımların dağıtılacağını kaydetti.

Timur, "Ödenek, fiilen oturdukları konutta etkilenen ailelerin acil ihtiyaçları için gönderildi. Yol ve kaldırım hasarlarının giderilmesinde de kullanılacak. Pazartesi gününden itibaren valiliğimiz ve kaymakamlığımız bünyesinde çalışmalar başlayacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8 Ağustos'ta ziyaret ettiği Elmalı'da, sel felaketinden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunmuş, vatandaşların yaralarının sarılması için gerekli girişimlerde bulunacağını bildirmişti.

Kaynak: AA