Çocuklara Sıcak Hava Uyarısı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlyas Yolbaş, çocukların sıcak havalarda dışarı çıkarılmaması gerektiğini bildirdi.

Çocuklara Sıcak Hava Uyarısı
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Yolbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcakların çocukların sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığını söyledi.

Çocukların özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Yolbaş, şöyle konuştu:

"Bunun yanında çocukların bol sıvı tüketmeleri gerekiyor. Bu durum özellikle küçük yaştaki çocukları daha çok etkilemektedir. Hatta bazen bu durum yeni doğan çocuklarda aşırı terleme ve su kaybına bağlı olarak ölüme bile neden olabilmektedir. Mecburiyetten dolayı dışarıya çıkılması gerektiği durumlarda çocuklara mutlaka şapka takılmalı ve olabildiğince gölgelik alanlarda kalmaları gerekiyor."

Yolbaş, baş dönmesi, halsizlik, bitkinlik ve uykuya meyil gibi herhangi bir olumsuzluk karşısında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA