CHP'de Delege Seçimleri Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre İlçe Teşkilatında delege seçimleri başladı. 2 bin 500 üyenin bulunduğu ilçede partililer ilçe ve il başkanlığında oy kullanacak 400 delegesini belirleyecek.

CHP'de Delege Seçimleri Başladı
CHP’de ilçe ve il başkanlığında oy kullanacak olan delegelerin belirlenmesi için delege seçimleri başladı.

CHP Manisa İl Teşkilatında ilk delege seçimi ise merkez ilçe Yunusemre ilçesinde başladı.

Bugün 3 mahallenin delege seçimlerinin yapılacağını ve seçimlerin 6 Eylül tarihine kadar devam edeceğini kaydeden CHP Yunusemre İlçe Sekreteri Yunusemre İlçe Sekreteri Habib Karabağ, “Genel merkezimizin kararı ile ön seçim başlattık. 89 mahallemizde mahalle delegelerimiz Eylül’ün 6’sına kadar cumartesi ve pazar günleri ön seçimler olacak. Mahalle seçimleri tamamlandıktan sonra da ilçe kongremiz olacak. Bizler atama yönetim olarak geldik. Yüzümüzün akıyla iki tane seçim atlattık. Bu ön seçimi de yapıp ilçe kongresine götüreceğiz ve bizim görevimiz bitecek. Gelecek arkadaşlarımıza başarılar dileriz.” dedi.

Yunusemre ilçesinde 2 bin 500 parti üyesinin 400 delege seçeceğini kaydeden Karabağ, “Her mahalle aldığı oya göre delege seçecek. Eskiden Manisa’da toplam 400 delegemiz vardı. Büyükşehir olduktan sonra merkezde delege sayısı 800’e çıktı. Yunusemre 400, Şehzadeler 400 olarak.” diye konuştu.

Bir gazetecinin erken seçim ortamında il ve ilçe kongrelerinin iptal edilme durumunun söz konusu olup olmadığının sorması üzerine ise Karabağ şunları söyledi:

“Şuanda öyle bir durum yok. Biz seçimlerimizi tamamlayacağız. Genel Merkez bu yönde bir şey demedi. Belki Kurultayı durdurabilirler ama ilçe kongreleri ve il seçimleri olacak”.

Bugün 3 mahalle ile delege seçimlerine başlayan CHP Yunusemre İlçe Teşkilatında partililerin oy kullanması başladı.

Kaynak: İHA