Bingöl'de 3 şehit, 6 yaralı
Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl’de bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahaleye intikal eden askeri aracın geçişi sırasında uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı.

Saldırıda Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik’in şehit olduğu bildirildi.
Yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, olay sonrası bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlandığı, bölgeye sevk edilen taarruz helikopterleri ve takviye unsurlarla operasyona devam edildiği kaydedildi.
Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.
