Aydın TKDK İl Koordinatörü Çiftçi Açıklaması

Aydın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yenilenebilir enerji yatırımlarına yüzde yüz destek vereceklerini bildirdi.

Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada, Türkiye'de güneş, jeotermal ve rüzgar enerji potansiyelinin yüksek olduğu illerin başında gelen Aydın'da, 2014-20120 dönemi "Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD 2) Programı" kapsamında enerji sistemleri için destek vereceklerini söyledi.

Çiftçi, şunları kaydetti:

"Türkiye'de güneş ve jeotermal enerji potansiyelinin yüksek olduğu illerin başında gelen Aydın'da, ülkemizin ve ilimizin ekonomisi için oldukça önem arz eden projeler hedefliyoruz. Yenilenebilir Enerji Sistemlerine maksimum 1,2 milyon avro; yani yaklaşık 3,5 milyon liraya yakın bir bütçe sağlanacak. Belirli kamu tüzel kişiliklerine, yenilenebilir enerji tesislerinin kurulumu için yüzde 100 destek sağlayacağız. Özel sektör ve gerçek kişiler tarafından maksimum 500 bin avro yapılacak yatırımlar için ise yüzde 65'e kadar destek verilecek."

Kaynak: AA