17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

Kazakistan'da yaşayan Nadya ve Arsen Ten çifti Denizli'deki bir hastanede gördükleri tedavinin ardından, 17 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yaşamını sürdüren inşaatçı Arsen (39) ve yoga antrenörü Nadya (38) Ten çifti, evliliklerinin ardından geçen 17 yıl içinde çocuk sahibi olamayınca, tavsiye üzerine Denizli'deki tüp bebek merkezine başvurdu. Merkezde devam eden tedavileri sırasında gebe kalan Ten, ikiz bebeğinin olacağını duyunca büyük mutluluk yaşadı.

Anne adayı Nadya Ten, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk sahibi olabilmek için yıllarca yurt dışında ve kendi ülkesindeki çeşitli hastanelerde tedavi olduğunu fakat olumsuz sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Komşusunun tavsiyesi üzerine Denizli'de tedavilerinin olmaya karar veren Ten, "İlk kez geldiğim kentte mutlu bir haber alacağımı tahmin bile edemiyordum. Eşimle her zaman çocuk sahibi olmayı düşündük. Bizimle ilgilenen doktorlara teşekkür ediyorum. Çok mutluyum" dedi.

Tedaviyi gerçekleştiren Opr. Dr. Rıdvan Erdemir ise Ten çiftinin tedaviye çok çabuk uyum sağladığını söyledi.

Erdemir, "Tüp bebek tedavisinde hasta psikolojisi çok önemli. İnanmak her şeyden önce gelir. Ten çiftinin tüp bebek denemesinde başarılı sonuç elde ettik ve neticesinde sağlıklı şekilde ikiz bebek dünyaya gelmesini bekliyoruz. İkiz bebeklerimizinin kalp atışları gayet sağlıklı şekilde duyuluyor" diye konuştu.

Kaynak: AA