Agf Yönetiminden Isparta Çıkarması

Akdeniz Gazeteciler Federasyonunun Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Isparta Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde Isparta’da gerçekleştirildi.

Agf Yönetiminden Isparta Çıkarması
Bölgenin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları sırasıyla Vali Vahdettin Özkan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamlarında ziyaret etti. Gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısına ve protokol ziyaretlerine Federasyon Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetimi, Burdur Gazeteciler Cemiyetini temsilen Adnan Taraşlı, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı katıldı.

TARİHİ BİR GÜN

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Vahdetin Özkan’a Isparta basının sorunlarını da anlatan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, yerelden ulusala Türk basınında ciddi sıkıntıların olduğunu belirtti.

Yeni, “Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yeni ve etkili bir federasyondur. Yıllardır varmışız gibi mücadelemizi ara vermeden sürdürüyoruz. Basın camiasının ve çalışanlarının sorunlarını bir araya gelerek konuşuyoruz. Çözümü için mülki idarecilerle ve yetkililere istişare ediyoruz. Biz basın çalışanları tüketenler ve üretenler arasında köprü vazifesi kuruyoruz. Isparta Gazeteciler Cemiyeti de Federasyonumuzun resmi kurucusudur. Ayrıca Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, Türkiye’nin örgütlenerek kurulan en büyük Gazeteciler Konfederasyonunun kurucusudur. Bilindiği üzere Türk basınının ciddi sorunları var. En büyük hedefimizi ise istişarelerle sorunları çözüme kavuşturmaktır. Toplantılarımızda ilin yöneticileri ile bir araya gelip, sorunları onlara da anlatmak istiyoruz” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ İSTİŞARELER YAPILACAK

Vali Vahdettin Özkan da, “Isparta basının özellikle haber alma konusundaki sorunlarıyla ilgili gerekli istişareleri yapacağız. Bazı hususlarda sorunlar çıkıyor. Kamu görevlisi milletin parasıyla kendi reklamını yapamaz. Hükümetin ya da devletin hizmetlerini kendi şahsi hizmeti gibi gösteremez. Bu konularda önümüzdeki günlerde Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nden bazı arkadaşlarımızla görüşmeler yapacağız” dedi.

Isparta’nın öğrenci kenti olduğunu konuklarına anlatan Vali Vahdettin Özkan, “AGF Yönetim Kurulu üyelerinin Isparta’mızda olması bizim için büyük bir zenginlik. Isparta öğrenci kenti denilebilir bir şehir. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 80 bine yakın öğrencimiz var. Ayrıca ilimiz su-doğa ve inanç turizmi ile de odak noktası olan bir vilayet. Bölgesel Kalkınmada Isparta, Antalya ve Burdur bir elmanın çeşitli parçaları. Memleketimizin kalkınmasında her aktöre düşen görevler var. Isparta mahalli basını bize ışık kaynağı oluyor. Gidişatla ilgili ışı verici hususlarda yardımcı oluyor. Isparta’nın bir adım daha ileri gitmesi için çaba gösteriyorlar. Tabi bu hususları yaparken basının da sorunları oluyor. Bu sorunları çözmek için bizlerde mücadele ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özkan, misafirlere Isparta gül ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim etti. AGF üyeleri daha sonra ITSO ve Belediyeyi ziyaret etti.
Kaynak: İHA