Gönüllü Korucu Olmak İstiyorlar

Sason ilçesindeki bazı emekli köy korucuları, askeri yetkililerden, artan terör saldırıları nedeniyle gönüllü olarak yeniden koruculuk yapma taleplerine olumlu yanıt verilmesini istedi.

Gönüllü Korucu Olmak İstiyorlar
Talepleri doğrultusunda İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen toplantıya katılan emekli köy korucuları, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Nizamettin Çevik ile görüştü.

Bölgede son dönemde artan terör olaylarından duydukları üzüntüyü dile getiren korucular, göreve hazır olduklarını belirtti.

Korucular adına konuşan emekli köy korucusu Süphan Bozkurt, Çözüm Süreci'nde, yaşlarının da uygun olması nedeniyle emekli olduklarını ifade ederek, gelinen süreçte terör saldırılarının yeniden başladığını dile getirdiler.

"Kendimizi, köylerimizi ve bölgemizi korumak için tekrar gönüllü olarak silahlarımızı geri almak istiyoruz" diyen Bozkurt, bu taleplerinin değerlendirilmesini istedi.

Emekli korucuların taleplerini aldıklarını kaydeden İlçe Jandarma Karakol Komutanı Çevik ise talepleri ilgili makamlara sunacaklarını aktardı.

Kaynak: AA