Erdek'ten Kısa Kısa

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kirazlı Manastırı'ndaki ayine Yunanistan'dan 500-600 kişinin geleceğini söyledi.

Erdek'ten Kısa Kısa
Sarı, yaptığı açıklamada, tüm dünyanın, inanç turizmine büyük önem verdiğine dikkati çekerek, bu konuda Erdek'in önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Kirazlı Manastırı'nda bir ayin yapılacağını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Ayin için Kirazlı Manastırı'nın yollarında ve ayinin yapılacağı alanda onarımlar ve düzenlemeler yapacağız. Ayrıca bölgede bir tuvalet de inşa edeceğiz. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile İstanbul'da yaklaşık 3,5 saatlik bir görüşmemiz oldu. Beni çok iyi ağırladı. Yunan televizyon kanalının yaptığı çekimde yaklaşık 30 dakika, Erdek'i anlattım. Bartholomeos, 23 Ağustos'taki bu ayine katılacak. Kirazlı Manastırı'ndaki ayine Yunanistan'dan 500-600 kişi gelecek."

- "Elveda Hüzün" filmi Erdek ve çevresinde çekilecek

"Elveda Hüzün" isimli filmi çekmeyi planlayan yapımcı-yönetmen Hasan Karcı, Erdek'e geldi. Çekeceği film için mekanları inceleyen ve filmde rol alacak oyuncu Erol Tezeren'le buluşarak filmi değerlendiren Karcı, şunları söyledi:

"Senaryosunu da benim yazdığım filmde, ünlü bir şair, bu şairin bakımını üstlenen Yunanlı bir kız ve eski bir komando askerinin ilişkileri anlatılacak. Filmin çekimine, bu ayın sonuna doğru başlayacağız. Filmin bazı bölümlerini Kapıdağ'da çekmeyi planlıyorum. Elveda Hüzün'ün ses getireceğine inanıyorum."

Kaynak: AA