BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün PKK'ya karşı topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor, hem dağdakine karşı, hem şehirdekine karşı, hem siyasetçisine karşı, hem de ekrandaki sözde yazarlarına ve çizerlerine karşı" dedi.

Destici, partisinin Amasya İl Başkanı Hasan Arslan'ın vefat eden babası Süleyman Arslan için Sultan Beyazıt Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili soru üzerine Destici, "Öncelikle şehitlerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyorum. Kaçırılan asker ve polislerin ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, güvenlik güçlerimiz bu konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Güvenlik güçlerinin artık daha tedbirli olması gerektiğini belirten Destici, şöyle devam etti:

"Güvenlik güçlerinin hainlere fırsat vermemesi gerekiyor. Biz baştan itibaren, PKK'nın silah bırakmayacağını, Çözüm Süreci'ni istismar edeceğini söylemiştik, nitekim öyle oldu. PKK, Çözüm Süreci'ni istismar etti. PKK'nın isteği, açık ve net bir şekilde Türkiye'nin bölünmesidir. Somut bir şekilde dile getirdikleri, Apo'nun serbest bırakılması, ana dilde eğitim, özerklik ve ilk önce Suriye'nin kuzeyinde bir devlet daha sonra Türkiye'nin bir parçasının ayrılmasıyla kurulacak bir devlet. Bunları ben söylemiyorum geçmişte PKK'nın siyasi sözcüleri bunları açık ve net bir şekilde söyledi. Bu sözleri Selahattin Demirtaş'tan duyduk, Gültan Kışanak'tan duyduk."

Geçmişteki hatalardan ders çıkarılması gerektiğini dile getiren Destici, "Bugün PKK'ya karşı topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Hem dağdakine karşı hem şehirdekine karşı hem siyasetçisine karşı hem de ekrandaki sözde yazarlarına çizerlerine karşı. Sadece Kandil'i bombalamakla bu iş olmaz, eğer devlet yöneticileri bu konuda samimiyse yapacakları iş içeride ve dışarıda bulunan PKK'nın kamplarına bir süpürge harekatı başlatmalıdır" diye konuştu.

Destici, örgütün hem dağ kadrosuna hem de şehir yapılanmasına karşı operasyonların hız kazanması gerektiğini ifade ederek, "Siyasetçileriyle de ilgili ben hepsini demiyorum, eğer bir milletvekili askerimizi ve polisimizi şehit eden bir teröristin cenazesinde milletvekili sıfatıyla katılıyorsa ve o teröristi övüyorsa bunun hesabının sorulması lazım. 'Sırtımı PKK'ya dayadım' diyen bir milletvekili o Mecliste nasıl olabilir? Bunların acilen milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılarak, hesabının sorulması gerekir, bu konuda da Meclis'teki diğer partilerden gereğini yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümet kurma çalışmalarını da değerlendiren Destici, "Erken seçime doğru gidiyoruz, erken seçim ülkemiz için hayırlı olsun. Milletin iradesinden, seçimden kaçmamak lazım. Bizim isteğimiz darbe anayasasıyla değil sivil bir anayasayla seçime girilmesi ve milletin önündeki engellerin yani seçim barajının kaldırılmasıdır" dedi.

Kaynak: AA