Saadet Partisi İl Başkanı Demirkıran Açıklaması

Saadet Partisi Edirne İl BaşŸkanı Ali Demirkıran, Türkiye'de yaşŸanan sorunlara ilişŸkin Saadet Partisi'nin birçok öneri ve uygulamasının olduğŸunu bildirdi.

Demirkıran, yaptığŸı yazılı açıklamada, çözüm sürecinin bir oyalanma süreci olduğŸunu savundu.

Yeryüzündeki tüm Müslümanların tek bir millet olduğŸunu belirten Demirkıran, şŸöyle devam etti:

"Bu coğŸrafyadaki sınırlar bölge halklarının rızasıyla çizilmişŸ sınırlar değŸildir. Bu sınırları emperyalizm çizmişŸtir. Ankara bizim, Edirne bizim, İstanbul bizim, Diyarbakır bizim de şžam elin, BağŸdat elin, Kerkük elin, Kudüs elin, Mekke elin değŸildir. Son yaşŸanan olaylarla ilgili öncelikle insanların temel hak ve özgürlüklerini teminat altına alan, bölge yada etnik merkezli değŸil, adalet merkezli, hakkı üstün tutan, kısa ve net bir anayasa hazırlanmalıdır. Anayasa da temel prensip kendin için istediğŸini diğŸerleri için de istemek, kendin için istemediğŸini diğŸerleri için de istememek olmalıdır. Bölgedeki tüm gruplar öncelikle faize dayalı küresel sömürü sisteminin tasallutundan kurtulmanın gayreti içerisinde olmalıdır. Bunun en önemli aşŸaması çatışŸma ortamının son bulması ve sürdürülebilir diyaloglar için çaba sarf etmektir."

Demirkıran, Türkiye'de yaşŸanan sorunlara ilişŸkin Saadet Partisi'nin birçok öneri ve uygulamasının olduğŸunu bildirdi kaydetti.

Kaynak: AA