İzmir'deki Suriyelilere Yemek Yardımı

İzmir Mardinliler Federasyonu Basmane'deki Çorakkapı Cami önünde Suriyeli göçmenlere yemek dağıtıyor.

Cami önüne akşam saatlerinde getirilen yemek ve içecekler, sırada bekleyen Suriyelilere İzmir Mardinliler Federasyonu yöneticileri tarafından ikram ediliyor.

Federasyon Başkanı Ferhan Ademhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli göçmenleri Tanrı misafiri olarak gördüklerini, nasıl ve neden geldiklerini sorgulamadıklarını, insanlık adına onlara yardım etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Basmane bölgesindeki Suriyelilerin aç şekilde beklemesine dayanamadıklarını kaydeden Ademhan, "Bu insanlar burada ve aylardır yıkanmıyorlar, açlar. Aç insanlar her şeyi yapar. Bu nedenle yaklaşık 1 haftadır 500 kişiye yemek dağıtıyoruz. Çare değil biliyoruz ama elimizden bu geliyor" dedi.

Suriyelilerin yemek saatini artık bildiğini, aynı saatte cami önüne gelip beklediğini anlatan Ferhan Ademhan, birkaç gün önce Basmane'deki Suriyeli sayısının çok daha fazla olduğunu, bu nedenle yemeklerin yetersiz kaldığını, aç kalan bazı çocukların ağladığını söyledi.

Suriye ile komşu olan Mardin'den İzmir'e geldiklerini, bu nedenle göçmenlerle gönül bağı da kurduklarını anlatan Ferhan Ademhan, İzmir'deki sanayi ve ticaret odalarına, hayırseverlere de destek çağrısında bulundu.

Ademhan, menüde genelde pilav bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA