Eskişehir'den Kısa Kısa

TepebaşŸı Belediyesi DoğŸal YaşŸam Merkezi'nde adaptif binicilik eğŸitimiyle çocuklara ata binmenin keyfini yaşŸatılıyor.

Eskişehir'den Kısa Kısa
Belediyeden yapılan açıklamada, TepebaşŸı Belediyesi DoğŸal YaşŸam Merkezi'nde oluşŸturulan özel alanda uzman eğŸitmenler tarafından çocuklar ata binmeyi öğŸreniyor.

LJocukların verilen eğŸitim sayesinde öğŸrenme becerileri gelişŸtiğŸi, denge, duruşŸ, koordinasyon ve motor gelişŸimlerinde ilerleme sağŸlandığŸı kaydedildi.

- Kitap bağŸışŸı yapanlara teşŸekkür belgesi verildi

EskişŸehir Osmangazi ǜniversitesi (ESOGǜ) Merkez Kütüphanesi'ne kitap bağŸışŸında bulunarak üniversiteye katkı sağŸlayan bağŸışŸçılara, ESOGǜ RektörlüğŸü tarafından teşŸekkür belgeleri törenle teslim edildi.

ESOGǜ tarafından yapılan açıklamada, bağŸışŸçılardan Orhan Keskin ve Dursun Ali YağŸcı törende hazır bulunurken, vefat eden Ali Sayı'nın teşŸekkür belgesini ESOGǜ İlahiyat Fakültesi ǖğŸretim Görevlisi Dr. ǖmer MüftüoğŸlu aldığŸı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen kitap bağŸışŸlarından dolayı duydukları mutluluğŸu ifade ederek EskişŸehir Osmangazi ǜniversitesi adına teşŸekkürlerini sunduğŸu kaydedildi.

- BaşŸkan Kurt EmirdağŸ'ı ziyaret etti

Odunpazarı Belediye BaşŸkanı Kazım Kurt, Afyonkarahisar'ın EmirdağŸ ilçesini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, BaşŸkan Kurt EmirdağŸ ziyareti kapsamında ilk olarak CHP İlçe BaşŸkanlığŸına giderek İlçe BaşŸkanı Recep ǖzer ile bir araya geldi.

EmirdağŸ ile ilişŸkilerin güçlenmesinin gerektiğŸini belirten BaşŸkan Kurt, "Odunpazarı bölgesinde yaşŸayan EmirdağŸlı vatandaşŸlarımızın EskişŸehir'de rahat etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP EmirdağŸ ilçe yönetiminin de hazır bulunduğŸu ziyarette, İlçe BaşŸkanı ǖzer CHP ilçe teşŸkilatının çalışŸmaları hakkında BaşŸkan Kurt'a bilgi verdiğŸi kaydedildi.

- Sualtı Dünyası Yaz Okulları devam ediyor

BüyükşŸehir Belediyesi'nin Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan Eti Sualtı Dünyası'nda gerçekleşŸtirilen Sualtı Dünyası Yaz Okulları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, BüyükşŸehir Belediyesi Sualtı Yaz Okulu etkinliklerinde çocuklara dalgıçlık mesleğŸi ve dalgıçlar ile iletişŸim anlatılıyor.

Eti Sualtı Dünyası'nda Dalgıç İletişŸimi derslerine katılan öğŸrenciler 1. Sınıf Profesyonel Dalgıçlar ve Balıkadamlar eşŸliğŸinde dalgıçların suyun altındaki yaşŸamını ve bu zaman içerisindeki canlılarla olan etkileşŸimi öğŸrendikleri belirtildi.

Sualtında bulunan dalgıçlar ile iletişŸim kuran çocuklar, dalışŸta kullanılan malzemelerin kullanım alanlarını ve dalışŸ işŸaretlerini öğŸrenerek keyifli zaman geçirdikleri bildirildi.

Dalgıç İletişŸim derslerine katılan Burak Ersoy "Sualtında yaşŸayan canlıları yakından görebilmek için ileride bende dalgıç olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

- Yol çalışŸmaları devam ediyor

BüyükşŸehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi BaşŸkanlığŸına bağŸlı asfalt sathi kaplama ekipleri, yol yapım bakım ve onarım çalışŸmaları kapsamında EskişŸehir'in tüm ilçe ve mahallelerine hizmet götürmeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, BüyükşŸehir Belediyesi ekipleri, Mahmudiye ve LJifteler ilçelerinden sonra Mihalıççık İlçesi YeşŸilyurt, Güney Mahalle arasındaki 4 kilometrelik yolun asfalt sathi kaplamasını tamamladı.

GeçtiğŸimiz yıl yolun fiziki ve geometrik standardını yükselterek yol platform genişŸliğŸinin 3 metreden 6 metreye çıkarıldığŸını, dik olan yol eğŸiminin düşŸürüldüğŸünü belirten yetkililer, ayrıca arazi yapısına bağŸlı olarak yolun tehlikeli kısımlarına beton bariyerler konularak ulaşŸımın güvenliğŸini ifade ettiler.

- Nostalji dolu geceler

Odunpazarı Belediyesi, ilçenin kültür ve sanatla iç içe olmasını sağŸlayacak etkinlikler gerçekleşŸtirmeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "SokağŸa LJıkın Sinema Geliyooor!" sloganıyla başŸlatılan yazlık sinema gösterimleri son olarak 75.Yıl Mahallesi ve Yenikent Mahallesi'nde gerçekleşŸti.

Yaz akşŸamlarına sinema gösterimlerine katılan vatandaşŸlara, Odunpazarı Belediyesi tarafından patlamışŸ mısır ve gazoz ikram edildiğŸi bildirildi.

75.Yıl Mahallesi Kapalı Pazar yerinde gerçekleşŸtirilen gösterime katılan vatandaşŸlar, Türkan şžoray ve Kadir İnanır'ın başŸrollerini paylaşŸtığŸı "Dila Hanım" filmini izlediğŸi belirtildi.

Yenikent Mahallesi Seramik Park'ta ise Türkiye'nin gelmişŸ geçmişŸ en iyi komedi sanatçılarından biri olan Kemal Sunal'ın oynadığŸı "Kanlı Nigar" filmi gösterildiğŸi kaydedildi.

- BüyükerşŸen Koreli misafirleri ağŸırladı

EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi'nin kardeşŸ şŸehri olan Güney Kore'nin Paju kentini temsilen EskişŸehir'de bulunan Güney Kore Belediyeler BirliğŸi Temsilcisi ve EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi Paju ilişŸkileri sorumlusu Yong Durk Park ve beraberindekiler BaşŸkan BüyükerşŸen'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, taraflar ziyaretten duydukları memnuniyeti dilegetirdi.

Güney Kore Belediyeler BirliğŸi Temsilcisi Yong Durk Park, "İlişŸkileri her platformda gelişŸtirmek istiyoruz. ǖzellikle kültür ve sanat alanlarında yapacağŸımız işŸbirlikleri ile iki halk arasındaki dostluk köprülerini daha da sağŸlamlaşŸtıracağŸız" ifadelerini kullandı.

BüyükşŸehir Belediye Bakanı Yılmaz BüyükerşŸen ise Güney Kore ile tarihsel bir bağŸların olduğŸunu ve Güney Koreli sanatçıları EskişŸehirlilerle buluşŸturmak istediklerini kaydetti.

- SOBE 1 yaşŸında

Odunpazarı Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri MüdürlüğŸü'ne bağŸlı "SağŸlık Odunpazarı ile Evinizde" (SOBE) projesinde 1'inci yılını doldurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, 65 yaşŸ üstü ihtiyaç sahibi yaşŸlılara gıda, eşŸya, kıyafet ve tadilat konularında sosyal destek sağŸlayan SOBE, sağŸlık konusunda da tansiyon, şŸeker ölçümleri, doğŸru ilaç kullanımının takibi, hekime yönlendirme ve moral, motivasyon desteğŸi sağŸlıyor.

SOBE'nin bin 600'ün üzerinde yaşŸlıya ev ziyareti gerçekleşŸtirdiğŸi, yardım ulaşŸtırdığŸı yaşŸlı sayısının ise 300 kişŸiye ulaşŸtığŸı kaydedildi.

Kaynak: AA