AB Komisyonu Sözcüsü Polack Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Alexandre Polack, Suriye'de kalıcı çözüm için uluslararası toplumun sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

AB Komisyonu Sözcüsü Polack, AA muhabirinin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kasabasına gerçekleştirdiği operasyona ilişkin sorusu üzerine, Suriye'de yaşanan saldırılarda yaşamını kaybedenler için üzüntü duyduğunu ifade etti.

Suriye krizinin 5'inci yılında olduğuna ve tarafların siyasi geçiş için Birleşmiş Milletler'in Cenevre Bildirisi'ne uygun biçimde süreci devam ettirmesi gerektiğine dikkati çeken Polack, "Suriye'de kalıcı çözüme ulaşmak için uluslararası toplumun sorumluluk göstermesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Atme kasabasında Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargâh ve silah üretim atölyelerinin vurulduğu saldırıda, aralarında sivillerin bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda İncirlik Üssü'nün ya da Türk hava sahasının kullanılmadığını, operasyonun (ABD öncülüğündeki) Koalisyon güçleri tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA