SES Toplu Sözleşme Taleplerini Sıraladı

KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yalçın Mutlu, düzenlediği basın açıklaması ile hükümetin kurulamamasını eleştirerek, 4688 Sayılı Sendika Yasası’nın değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

SES Toplu Sözleşme Taleplerini Sıraladı
7 Haziran seçimlerinde sandıkta gerileyen AK Parti’nin gerilimi arttırarak kaos ortamı oluşturduğunu ve bu ortamda erken seçime gitme hesapları yaptığını savunan Yalçın Mutlu, sendikanın taleplerini de sıraladı. SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu şunları söyledi:

“Ülke kan gölüne dönmüştür. Bu ortamda kamu emekçilerinin ve emeklilerin gelecek iki yıllık hakları konuşulmaya çalışılmakta, daha önce satış sözleşmesini imzalayan sendika ve yetkisiz hükümet arka planda görüşmelere devam etmektedir. 4688 Sayılı Sendika Yasası bir hak elde yasası değildir, iktidarların ve yandaş sendikaların emekçileri kandırdığı bir oyunun parçasıdır, bu yasa acilen değişmelidir.”

ÖNCELİKLİ TALEPLER

Başkan Mutlu, toplu sözleşme taslaklarında yüzlerce taleplerinin bulunduğunu aktararak, öncelikli taleplerini ise “Bugün itibariyle en düşük maaş alan kamu emekçisi maaş ve ek ödeme toplam 2 bin 323 TL almaktadır. Bu 2015 itibariyle kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç bu miktar 2 bin 900 TL’ye yükseltilmelidir. Taşeron işçiler kadroya alınmalıdır, eğitim, sağlık başta olmak üzere kamunun özelleştirilmesine son verilmelidir. Yeni bir işçi sağlığı ve güvenliği yasası yapılmalı, meslek hastalıkları tanımlanmalıdır. En az 50 çalışanın olduğu yerlerde acilen 24 saat hizmet veren kreşler açılmalıdır. Tüm çalışanların asgari ücret tutarındaki gelirleri vergi dışı bırakılmalıdır” şeklinde sıraladı.
Kaynak: İHA