Paralel polisler Serdar Ortaç'ı takip etmiş

Serdar Ortaç'ın paralel polisler tarafından hiçbir mahkeme kararı olmadan takip edildiği belirlendi. Görüntü kayıtları, Mersin'de yasadışı dinleme soruşturması sırasında bulundu

Paralel polisler Serdar Ortaç'ı takip etmiş
Paralel polisler Serdar Ortaç'ı takip etmiş
Ses sanatçısı Serdar Ortaç'ın Kıbrıs'ta bir kumarhanede paralel polisler tarafından hiçbir mahkeme kararı olmadan izlenip video kaydına alındığı ortaya çıktı. Skandal olay, Mersin'de yasadışı dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma sırasında tespit edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yasa dışı dinleme ve izlemelere yönelik sürdürülen ve 58 şüphelisi olan dosya kapsamında çalışma yapan Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde dinleme ve izleme kayıtlarının depolandığı Seagata Marka NA41JFF3 seri nolu harici hard disk içerisinde Serdar Ortaç.mpg isimli bir dosya buldu. Dosyanın içi açıldığında Ortaç'ın Kıbrıs'taki Cratos Oteli'nin kumarhanesinde gizlice çekilmiş görüntüleri bulundu.

MAĞDUR OLARAK İFADE VERDİ

Görüntüleri bilgisayara A.Ş ve N.S isimli polislerin yüklediği belirlendi. İnceleme sonucu iki polis memurunun Mersin eski Belediye Başkanı Macit Özcan ile yaptıkları bir çalışma çerçevesinde feribot görevlisi kılığına bürünerek 10 Ağustos 2012 günü Kıbrıs'a gittikleri, 11 Ağustos 2012 günü Cratos Otel'de çalışma yaptıkları, teknip takip ve izlemeye yönelik hiçbir mahkeme kararı olmadan aynı gün Serdar Ortaçgizli kamera ile görüntüleyip bu görüntüleri emniyete ait bir harici bellek içinde depoladıkları iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik tarafından söz konusu iki polis ve amirleri hakkında yasal işlem başlatılırken Serdar Ortaç'ın da mağdur olarak ifadesine başvuruldu. Görüntüleri izleyen ve kendisi olduğunu teyit eden Serdar Ortaç, 2012 yazına ait olduğunu sandığını söyledi. Mekânın Kıbrıs'ta Cratos Oteli'nin casino bölümü olduğunu kaydeden Ortaç, şikayette bulunmadı.