Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'nun, Hama kentinin kuzeydoğusundaki Sehl el-Gab bölgesinde iki beldenin denetimini sağladığı ve Curin askeri kışlasına ağır silahlarla saldırdığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fetih ordusuna bağlı birlikler, Sehl el-Gab bölgesindeki Harbet Nakus ile Ziyara beldelerinin denetimini ele geçirdi.

Muhalif birlikler, daha sonra bölgedeki rejim güçlerine ait askeri kışlanın bulunduğu Curin'e roket ve havan toplarıyla saldırdı.

Muhaliflerin Curin kışlasına çok yaklaştığı ve bölgede taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtildi.

Zeyzun elektrik santrali, Freyke köyü ile Lazkiye, Hama ve Halep'i bağlayan otobanın denetimini geçen ay ele geçiren Fetih Ordusu, Sehl el-Gab bölgesindeki diğer muhalif birliklerle buluşarak Lazkiye ve Hama'ya doğru ilerlemeyi hedefliyor.

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak) ve Nusra Cephesi gibi grupların, "Fetih Ordusu (Ceyş'ul Feth)" adı altında birleşerek nisanda İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu, kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

Kaynak: AA