Sahiplendirmede Rekor

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2015 yılı içinde sahiplendirdiği 581 sokak hayvanı ile bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor.

Sahiplendirmede Rekor
2009 yılında bu güne kadar 6 bine yakın sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, 2015 yılı içinde şu ana kadar 148 kedi ve 433 köpeği sahiplendirdi. Merkezde bulunan 577 köpek ve 282 kedi kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip takılarak alındıkları yerlere bırakıldı. Tedaviye muhtaç 454 sokak hayvanı ise tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu.

"HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının kent sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini, Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığını esas alan uygulamalarının aralıksız süreceğini ifade ettiler. Yapılan açıklamada, “Evcil bir hayvan edinmek isteyen tüm yurttaşların öncelikle Doğal Yaşam Merkezi’nde sahiplendirilmeyi bekleyen sokak hayvanlarını tercih etmeleri halk sağlığı açısından da çok önemli. Yasalara göre sokak hayvanlarını 1 ay içinde aldığımız yere bırakmak zorundayız. Sahiplendirmeler ne kadar çok artarsa sokak hayvanları sorununun çözümü de o kadar kolay olur. Sahiplendirme yaptığımız sokak hayvanlarının 1 yıllık sağlık hizmetlerini de Doğal Yaşam Merkezi veriyor. Tehlikeli tür olarak sınıflandırılan hayvanların bakımı da kanunen yasak olduğu gibi çeşitli olumsuzluklara da neden oluyor. Yurttaşlarımız bu tür hayvanlara karşı dikkatli olmalı” ifadeleri kullanıldı.

SICAKLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yetkililer yaz aylarında sokak hayvanlarının da yaşamının zorlaştığına dikkat çekerek, duyarlı Tepebaşı sakinlerinin evlerinin önüne bir kap su ve yiyecek bırakarak zor durumdaki sokak hayvanlarına yardımcı olabileceklerini kaydettiler.
Kaynak: İHA